Az év üzletemberei

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 03. 00:03

Az idén hetedik alkalommal adták át az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” (Az év üzletembere) díjat. A négy nyertes között egy péket, egy szalvétagyárost, egy merész újítót és egy internetes ételrendelési oldalt találunk.

Az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (Az év üzletembere) díj kiírásának megfelelően Bodrogai Ferenc képviseli 2010-ben Magyarországot az Ernst & Young „World Entrepreneur Of The Year” gáláján Monte Carlo-ban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló Bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.
Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. ügyvezető igazgatója, akinek „üzlet- és magánemberként is egyik elsődleges célja a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztése, támogatása: ezt szem előtt tartva alapította meg a Magyar Termék Kht-t, és hívta életre a kiváló minőségű, magyar termékeket tanúsító védjegyet" – indokolta döntését a Független Bíráló Bizottság.
 „Az év üzletembere" díjat korábban Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Dr. Csányi Sándor (2003) vehette át.
A „Példakép" különdíjat idén Tóth József Péter nyerte el. A Lipóti Pékség alapítója, és mai napig operatív irányítója, 1992-ben indította el vállalkozását, a kis Győr-Moson-Sopron megyei szülőfalujában, Lipóton. A franchise lánc országszerte 82 mintaboltból áll. A minőség alappillére a kézi, hagyományos kenyér és pékáru gyártás, amely tradicionális ízeket és különleges élményt nyújt.
Matheidesz Réka, a „Merész újító", a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) egyik alapítója, ügyvezetője, stratégiai vezetője. A WAMP létrehozásával újfajta együttműködési modellt kívánt Magyarországon meghonosítani, amelynek alapja a tervezők, a gazdasági szereplők és a nagyközönség közötti összefogás.
A „Jövő ígérete", Perger Péter a 90-es évek végén egy népszerű, felhasználóbarát internetes vállalkozást szeretett volna elindítani társával. Az ötletelés eredménye a NetPincér.hu lett, egy világszerte egyedülálló internetes ételrendelési oldal, amely a házhoz szállító éttermek kínálatát fogja össze – írja a piacesprofit.hu.

Kapcsolódó cikkeink