Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Mint közleményükben írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.
Nevezni április 24-ig lehet Magyarországon működő vállalkozásoknak, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.
Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal, és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálják el a meggypálinka felhasználásával készült édességeket.
A szakmai zsűri április 27-én bírálja el a nevezéseket: vizsgálják a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
Az eredményhirdetés május 27-én kora délután lesz, amikor átadják a Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon, a Legjobb meggypálinkás bonbon, valamint az Év pálinkás bonbonja 2023 díjakat – írták.
A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.
Kapcsolódó cikkeink
Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Rekordszámú nevezés érkezett a Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre
Rekordszámú nevezés érkezett a Gyulai Pálinkafesztiválon belül meghirdetett Brillante-2024 Nemzetközi…
Tovább olvasom >Nagy István: A pálinka a magyarság egyik védjegye
A pálinka a magyarság egyik védjegye, évszázadok óta igaz nemzeti…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >