Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára Hagyományos diós, Hagyományos mákos és Ínyenc kategóriában. Utóbbiba több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
Idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és még mangó is a felhasznált alapanyagok között. A szokásos karácsonyi fűszereken túl – fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj – használtak a versenyzők gyömbért, ánizst, szerecsendiót, csillagánizst és édesköményt is.
Az Év Mákos Bejglije díj nyertese Bánki Viktor lett (Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest), az Év Diós Bejglije díjat Karl Zsolt vitte el (Karl Cukrászda, Dunaharaszti), és ugyanő kapta Év Ínyenc Bejglije díjat is Bíboros nevű termékével. //
(További információk a következő számban!)
Kapcsolódó cikkeink
Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Az Év Bejglije 2024
2024-ben az ipartestület már ötödik alkalommal hirdette meg az Év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >