Az első fél évben 2,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában
Az idei első fél évben 2,5 százalékkal, 10 millió 360 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi azonos időszakhoz mérten – közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
A vendégéjszakák több mint háromnegyedét román turisták töltötték el, a 23,2 százalékát külföldiek.
Az első fél évben összesen 5 millió 264 ezer turista érkezett a kereskedelmi szálláshelyekre, ami 4,1 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi első hat hónapban jegyzett értékhez képest. A román turisták száma 3,6 százalékkal, 3 millió 990 ezerre nőtt, a külföldi turistáké 5,8 százalékkal, 1 millió 274 ezerre emelkedett.
Mind a román, mind a külföldi turisták átlagban két éjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldi turisták többsége Németországból (144 700), Izraelből (120 200), Olaszországból (112 500), Franciaországból (80 700) és Magyarországról (75 300) érkezett.
Tavaly 6,5 százalékkal, 26 millió 915 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma az előző évhez mérten, amit 12 millió 56 ezer turista töltött el, ebből 2 millió 749 ezer volt külföldi. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
VIMOSZ: javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban
Javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban az egy évvel korábbihoz…
Tovább olvasom >Navracsics Tibor: Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket
A csaknem 1,3 milliárd forintnyi uniós forrásból elkészült Kérész Öko-…
Tovább olvasom >Turisztikai ügynökség: egymilliárd forintból újulhatnak meg a Tourinform irodák
Egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány a…
Tovább olvasom >További cikkeink
VIMOSZ: javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban
Javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban az egy évvel korábbihoz…
Tovább olvasom >Navracsics Tibor: Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket
A csaknem 1,3 milliárd forintnyi uniós forrásból elkészült Kérész Öko-…
Tovább olvasom >Miért harcol az olasz vendéglős – A nap videója
Őn mire szavazna: a vendéglős (és az olasz konyha) méltósága…
Tovább olvasom >