Az élelmiszerboltok nem számolnak az idősebb fogyasztókkal

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 07. 31. 15:01

Az Advertising Age véleményrovatában Pamela Millman, az AARP Media integrált marketingért felelős igazgatója azt írja, hogy az 50 év felettiek az Egyesült Államokban az összes élelmiszer 54 százalékát vásárolják meg, és a világjárvány óta egyre egészségtudatosabbak lettek, és gyakrabban főznek. Ennek ellenére az élelmiszer-értékesítők „gyakran figyelmen kívül hagyják” az idősebb fogyasztókat.

az 50 év felettiek az Egyesült Államokban az összes élelmiszer 54 százalékát vásárolják meg

Ezt írta: „Mindegy, hogy otthon készítsen ételt, vagy vásároljon élelmiszert a boltban vagy az interneten, a több mint 50 felnőtt nyitott az új ötletekre, tapasztalatokra, termékekre és szolgáltatásokra, ami rendkívül fogékony a figyelmüket felkeltő marketingkampányokra.”

Az MRI-Simmonstól és az Egyesült Államok fogyasztói kiadások felmérésétől származó adatok alapján négy okot sorolt ​​fel, amiért érdemes megcélozni az 50 feletti csoportot:

  • Olyan élelmiszereket vásárolnak, amelyek támogatják az egészségesebb életmódot: 89 százalékuk odafigyel a táplálkozásra, 81 százalékuk pedig új utakat keres az egészségesebb élethez.
  • Kreatívak a konyhában: 81 százalékuk gyakran főz hetente, 75 százalékuk az egészséges életmódnak megfelelően a friss ételeket részesíti előnyben, 77 százalékuk az egyszerű lehetőségeket keresi, 73 százalékuk pedig előre megtervezi otthoni vacsoráját.
  • Digitális bevásárlókocsikat töltenek meg: Mivel régóta hívei az online vásárlás kényelmét, az 50 év felettiek a járvány kezdete óta még többet vásárolnak az interneten, beleértve az étkezési készletek 39 százalékát az elmúlt hat hónapban.
  • Élvezik a kényeztetést: több mint 70 százalékuk néha enged az élvezetet vagy kényelmet nyújtó ételek utáni sóvárgásának.

Az amerikaiak az életkor előrehaladtával hosszabb, egészségesebb és függetlenebb életet élnek, de táplálkozási igényeik eltérőek, mint a fiatalabb generációké. A Nemzetközi Élelmiszerinformációs Tanács (IFIC) 2018-as tanulmánya szerint a szív egészsége és az izmok egészsége bizonyult a két leginkább aggasztó témakörnek az 50 év felettiek körében, 80, illetve 75 százalékkal. Az agy egészsége és az elegendő energia 74 százalékánál ugyanolyan fontos egészségügyi téma volt.

A Federal Reserve „Fogyasztói pénzügyek felmérése” 2019-es tanulmánya szerint az 55 év felettiek kezében volt az összes személyes vagyon 70 százaléka az Egyesült Államokban. Sokan profitáltak az elmúlt két évben az egekbe szökő lakásárakból.

Az élelmiszer-hirdetők azonban hagyományosan a gyermekes anyákat célozzák meg, és sok piaci megfigyelő úgy látja, hogy a reklámok továbbra is általánosan elfogultak a fiatalok javára.

Retail Wire

Kapcsolódó cikkeink