Az élelmiszer származása fontosabb az etikai szempontoknál

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 06. 13. 08:30

Többet nyom a latban az élelmiszerek ára, mint az, hogy milyen munkakörülmények között készült az adott áru vagy termett az alapanyag, derül ki az EU Élelmiszerbiztonsági Hatóságának tanulmányából.

A felmérés során a megkérdezetteknek ugyan 60 százaléka azt mondta, hogy fontos a termékek származása, ám csupán 35 százalékuk jelentette ki, hogy az olyan etikai tényezők, mint pl. az állatok humánus tartása, számít a termékek kiválasztásánál.

A tanulmányból az is kiderült, hogy a német fogyasztóknak csupán a felét érdeklik az élelmiszerbiztonsági kockázatok.

A válaszolók kétharmada tartotta fontosnak tudni, hogy a hús tartalmaz-e hormonokat, antibiotikumokat vagy szteroidokat.

ESM

Kapcsolódó cikkeink