Az élelmiszer származása fontosabb az etikai szempontoknál
Többet nyom a latban az élelmiszerek ára, mint az, hogy milyen munkakörülmények között készült az adott áru vagy termett az alapanyag, derül ki az EU Élelmiszerbiztonsági Hatóságának tanulmányából.
A felmérés során a megkérdezetteknek ugyan 60 százaléka azt mondta, hogy fontos a termékek származása, ám csupán 35 százalékuk jelentette ki, hogy az olyan etikai tényezők, mint pl. az állatok humánus tartása, számít a termékek kiválasztásánál.
A tanulmányból az is kiderült, hogy a német fogyasztóknak csupán a felét érdeklik az élelmiszerbiztonsági kockázatok.
A válaszolók kétharmada tartotta fontosnak tudni, hogy a hús tartalmaz-e hormonokat, antibiotikumokat vagy szteroidokat.
Kapcsolódó cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Klímaváltozás: háttérbe szoruló aggodalom az EU-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
34 magyar kiállító vesz részt a kölni ANUGA-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nyár, keretes szerkezetben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újdonságok és új témák a 2026-os FRUIT LOGISTICA-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >