Az élelmiszer származása fontosabb az etikai szempontoknál
Többet nyom a latban az élelmiszerek ára, mint az, hogy milyen munkakörülmények között készült az adott áru vagy termett az alapanyag, derül ki az EU Élelmiszerbiztonsági Hatóságának tanulmányából.
A felmérés során a megkérdezetteknek ugyan 60 százaléka azt mondta, hogy fontos a termékek származása, ám csupán 35 százalékuk jelentette ki, hogy az olyan etikai tényezők, mint pl. az állatok humánus tartása, számít a termékek kiválasztásánál.
A tanulmányból az is kiderült, hogy a német fogyasztóknak csupán a felét érdeklik az élelmiszerbiztonsági kockázatok.
A válaszolók kétharmada tartotta fontosnak tudni, hogy a hús tartalmaz-e hormonokat, antibiotikumokat vagy szteroidokat.
Kapcsolódó cikkeink
A fogyasztók többsége szerint az AI növeli majd a pénzügyi csalások előfordulásának kockázatát
A pénzügyi visszaélések megelőzésére megoldásokat kínáló Abrigo új felmérése szerint…
Tovább olvasom >Átfogó kutatás a hazai sajtfogyasztásról
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >Már a hazai vállalatok nagy része használja az AI-t
A Magyar Termék augusztus elején 260 védjegyhasználó partnere körében készített…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hatalmas vállalkozói érdeklődés mellett mutatkoztak be az új versenyképességet növelő uniós pályázatok a budapesti kamara tájékoztató fórumán
Több mint egy évtizedes kihagyás után budapesti cégek számára is…
Tovább olvasom >Jön a legizgalmasabb agrártechnológiai rendezvény
A mezőgazdaság újjászületése a generációk küzdelmeiben, globális agrárrobotikai forradalom, átjárás…
Tovább olvasom >Másodjára mutatkoznak be Kőbánya meghatározó munkáltatói
A tavalyi sikeres debütálás után, idén november 13-án második alkalommal…
Tovább olvasom >