Az élelmiszer származása fontosabb az etikai szempontoknál
Többet nyom a latban az élelmiszerek ára, mint az, hogy milyen munkakörülmények között készült az adott áru vagy termett az alapanyag, derül ki az EU Élelmiszerbiztonsági Hatóságának tanulmányából.
A felmérés során a megkérdezetteknek ugyan 60 százaléka azt mondta, hogy fontos a termékek származása, ám csupán 35 százalékuk jelentette ki, hogy az olyan etikai tényezők, mint pl. az állatok humánus tartása, számít a termékek kiválasztásánál.
A tanulmányból az is kiderült, hogy a német fogyasztóknak csupán a felét érdeklik az élelmiszerbiztonsági kockázatok.
A válaszolók kétharmada tartotta fontosnak tudni, hogy a hús tartalmaz-e hormonokat, antibiotikumokat vagy szteroidokat.
Kapcsolódó cikkeink
Milliárdos bevételkiesést szenvedhet el a dán élelmiszer-kereskedelem a súlycsökkentő szerek miatt
Akár 1,2 milliárd dán korona (130 millió euró) forgalomkieséssel is…
Tovább olvasom >Korán indult idén az iskolai bevásárlás az Egyesült Államokban
A back-to-school vásárlások idén szokatlanul korán kezdődtek az Egyesült Államokban…
Tovább olvasom >A német kiskereskedők 60%-a hirdet a közösségi médiában
Egy friss felmérés szerint Németországban a kiskereskedők közel 60%-a használ…
Tovább olvasom >További cikkeink
Debrecenben ismét megrendezik a Farmer-Expót
Harmincnegyedik alkalommal rendezik meg az idén augusztus 28-30. között Debrecenben…
Tovább olvasom >A STRAND Fesztivál K&H Balaton Nagyszínpadán hazai- és világsztárok váltják egymást
Idén nyáron Zamárdi ismét megtelik zenével, színekkel és pezsgő hangulattal. A STRAND…
Tovább olvasom >Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >