Az elektronikus dohányáruk piacán egységes szabályozást vezetne be az EU

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 25. 11:15

Az unió egységes szabályozást vezetne be az elektronikus dohányáruk piacán. A bizottság tavaly decemberben javasolta a dohányipari termékekről szóló uniós szabályozás szigorítását. A testület ezen termékek gyártását, csomagolását és árusítását is új feltételekhez kötné.

Az Európai Bizottság szóvivője, Frédéric Vincent szerint az e-cigaretták egyre nagyobb piacot fednek le, miközben a szabályozás országonként nagyon eltérő lehet.

– Egyes tagállamokban az e-cigarettákat gyógyszerként árusítják, másutt dohányboltokban, és van, ahol tilos a forgalmazásuk. Az, hogy hol lehet majd az e-cigarettákat árusítani, attól függ majd, hogy pontosan mennyi nikotint tartalmaznak – közölte a szóvivő, hozzátéve: ha ugyanúgy kezelik az elektronikus dohányárukat, mint a nikotinpótló terápiákat, tapaszokat, spray-ket vagy rágókat, akkor gyógyszertárakban a helyük, mint a leszokási terápia kellékeinek. Azt is el kell dönteni, hogy receptre vagy recept nélkül lehessen majd hozzájuk jutni, de erről még nincs döntés. (HírTv, Magyar Nemzet Online)

Kapcsolódó cikkeink