Az elektronikus címkék az ételhulladék kerülésére késztetik a vásárlókat
Bármennyire is próbálkozunk, mégis, sokszor találunk olyan ételt a hűtőnkben, amelynek szavatossága már régen lejárt. A Tugiba olyan megoldást javasol, amely emlékeztet minket arra, mit kellene már megenni a fridzsiderből.
A Tugiba Nudge Tag-rendszerének (nudge = noszogat – a szerk.) két része van. Egy felhőalapú Puck és az elektronikus címkék, amelyek a Puckhoz kapcsolódnak. A Puckot a hűtő ajtajára kell akasztani, a címkéket pedig a hűtőben lévő termékekre. Amikor beteszünk egy terméket a hűtőbe, eltekerjük a Puckon a gombot, ezzel beállítva, hány nap van még a lejáratig. Aztán a címke és a Puck bluetoothon keresztül kapcsolódnak, a címkén pedig megjelenik a lejárat dátuma.
Ezt követően, valahányszor kinyitjuk a hűtőt, a Puck minden aktív címkét aktivál, amelyek három különböző színben villannak fel: a zöld azt jelzi, hogy még bőven van idő a lejáratig, a sárga azt mutatja, hogy hamarosan meg kell enni az ételt, a piros pedig a már lejárt élelmiszert jelzi.
Spirngwise
Kapcsolódó cikkeink
A digitalizáció hozzájárul az élelmiszeripar versenyképesség növekedéséhez
A technológiai fejlődés és az informatikai eszközök térnyerése forradalmasíthatja az…
Tovább olvasom >Egyre nagyobb kihívás a fenntarthatóság az élelmiszerbiztonságban
Az agrártárca kiemelten kezeli az élelmiszercsomagolás és a fenntarthatóság közötti…
Tovább olvasom >Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése
Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >