Az elektronikus címkék az ételhulladék kerülésére késztetik a vásárlókat
Bármennyire is próbálkozunk, mégis, sokszor találunk olyan ételt a hűtőnkben, amelynek szavatossága már régen lejárt. A Tugiba olyan megoldást javasol, amely emlékeztet minket arra, mit kellene már megenni a fridzsiderből.
A Tugiba Nudge Tag-rendszerének (nudge = noszogat – a szerk.) két része van. Egy felhőalapú Puck és az elektronikus címkék, amelyek a Puckhoz kapcsolódnak. A Puckot a hűtő ajtajára kell akasztani, a címkéket pedig a hűtőben lévő termékekre. Amikor beteszünk egy terméket a hűtőbe, eltekerjük a Puckon a gombot, ezzel beállítva, hány nap van még a lejáratig. Aztán a címke és a Puck bluetoothon keresztül kapcsolódnak, a címkén pedig megjelenik a lejárat dátuma.
Ezt követően, valahányszor kinyitjuk a hűtőt, a Puck minden aktív címkét aktivál, amelyek három különböző színben villannak fel: a zöld azt jelzi, hogy még bőven van idő a lejáratig, a sárga azt mutatja, hogy hamarosan meg kell enni az ételt, a piros pedig a már lejárt élelmiszert jelzi.
Spirngwise
Kapcsolódó cikkeink
Az OKSZ élelmiszer-kiskereskedő tagvállalatai élen járnak az élelmiszer adományozásban
Az élelmiszer-hulladék csökkentését kiemelt feladatként kezelik a Magyarországon működő nemzetközi…
Tovább olvasom >Raisz Anikó: Az élelmiszerhulladék és -pazarlás csökkentésével kapcsolatban hatalmas a vita az országok között
A versenyképesség, a mezőgazdaság és a demográfia kérdésköre kiemelten fontos…
Tovább olvasom >Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere
Méltó ellenfele lehet a nyári foci Európa-bajnokság és az olimpia…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >