Az elektronikus címkék az ételhulladék kerülésére késztetik a vásárlókat
Bármennyire is próbálkozunk, mégis, sokszor találunk olyan ételt a hűtőnkben, amelynek szavatossága már régen lejárt. A Tugiba olyan megoldást javasol, amely emlékeztet minket arra, mit kellene már megenni a fridzsiderből.
A Tugiba Nudge Tag-rendszerének (nudge = noszogat – a szerk.) két része van. Egy felhőalapú Puck és az elektronikus címkék, amelyek a Puckhoz kapcsolódnak. A Puckot a hűtő ajtajára kell akasztani, a címkéket pedig a hűtőben lévő termékekre. Amikor beteszünk egy terméket a hűtőbe, eltekerjük a Puckon a gombot, ezzel beállítva, hány nap van még a lejáratig. Aztán a címke és a Puck bluetoothon keresztül kapcsolódnak, a címkén pedig megjelenik a lejárat dátuma.
Ezt követően, valahányszor kinyitjuk a hűtőt, a Puck minden aktív címkét aktivál, amelyek három különböző színben villannak fel: a zöld azt jelzi, hogy még bőven van idő a lejáratig, a sárga azt mutatja, hogy hamarosan meg kell enni az ételt, a piros pedig a már lejárt élelmiszert jelzi.
Spirngwise
Kapcsolódó cikkeink
Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >Még jó! – élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih
Szemléletformáló kampányt indított az Auchan Magyarország a Nébih Maradék nélkül…
Tovább olvasom >Az OKSZ élelmiszer-kiskereskedő tagvállalatai élen járnak az élelmiszer adományozásban
Az élelmiszer-hulladék csökkentését kiemelt feladatként kezelik a Magyarországon működő nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >