Az egészséges öregedés titkát kutatja a Nestlé
Május 20-án nyílt meg a Nestlé első – Japánban található – kutatói egysége a Tokiói Egyetemen. Az együttműködés, mely része a Nestlé Science and Research hálózatának, különös hangsúlyt fektet az egészséges öregedés és táplálkozás kapcsolatára.
A tervek szerint a vállalat és az egyetem közösen fogja vizsgálni a táplálkozás és az egészség 21. századi viszonyát, valamint egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztését célozza meg. Kiemelt téma lesz az egészséges öregedés. A népesség öregedése nem csupán Japánt érinti, hanem világszintű probléma. A Nestlé – mely a világ legnagyobb magántulajdonú élelmiszerkutató központ-hálózatát működteti – a következő három évben 900 000 svájci frankot fektet a programba, többek között egy támogatott tanszék alapítására. A nemzetközi hálózat részeként a magyar Nestlé első kézből értesül a legfrissebb kutatási eredményekről, melyeket a szerencsi Érzékszervi Laborban és a budapesti Fejlesztő Konyhában folyamatosan alkalmaz – mondta Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Fornettinél: Szabó Nándor az új ügyvezető igazgató
2025. július 1-jétől Szabó Nándor tölti be a Fornetti ügyvezető…
Tovább olvasom >Változás a Zwack vezetésében: Belovai Csaba a Zwack Unicum Nyrt. új vezérigazgatója
A Zwack Unicum Nyrt. tulajdonosi döntése értelmében 2025. július 1-től…
Tovább olvasom >Indul a Kifli nagy nyári kihívása
Képzeld el a nyarat sorban állás, cipekedés és hosszú bevásárlólisták…
Tovább olvasom >