Az egészséges öregedés titkát kutatja a Nestlé
Május 20-án nyílt meg a Nestlé első – Japánban található – kutatói egysége a Tokiói Egyetemen. Az együttműködés, mely része a Nestlé Science and Research hálózatának, különös hangsúlyt fektet az egészséges öregedés és táplálkozás kapcsolatára.
A tervek szerint a vállalat és az egyetem közösen fogja vizsgálni a táplálkozás és az egészség 21. századi viszonyát, valamint egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztését célozza meg. Kiemelt téma lesz az egészséges öregedés. A népesség öregedése nem csupán Japánt érinti, hanem világszintű probléma. A Nestlé – mely a világ legnagyobb magántulajdonú élelmiszerkutató központ-hálózatát működteti – a következő három évben 900 000 svájci frankot fektet a programba, többek között egy támogatott tanszék alapítására. A nemzetközi hálózat részeként a magyar Nestlé első kézből értesül a legfrissebb kutatási eredményekről, melyeket a szerencsi Érzékszervi Laborban és a budapesti Fejlesztő Konyhában folyamatosan alkalmaz – mondta Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >