Az egészség irányában
A GfK Hungária idén is átfogó kutatással mérte fel a hazai étkezési és főzési szokásokat, valamint a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket.
Az 1400 válaszadó online megkérdezése eredményeként jól kirajzolódnak a magyarok étkezési szokásaira jellemző tendenciák. Az egészségtudatosság előtérbe kerülése, a tájékozódás fokozatos online csatornákra terelődése és a konyhatechnológiai innovációk megjelenése az egyébként lassan változó étkezési és ételelkészítési szokásokban egyaránt tetten érhető a felmérés eredményei alapján. Az étkezési szokások változása jól tükrözi vissza az általános fogyasztói trendeket, beleértve az egészséges életmód, a digitalizáció, valamint a modern technológia egyre erősebb hatását. Összességében elmondható, hogy a magyar fogyasztónak ma már csaknem annyira fontos az, hogy mennyire egészséges, amit és ahogyan eszik, mint hogy az ízletes is legyen. //
Kapcsolódó cikkeink
Tízből négy fogyasztó vásárolna precíziós fermentálással készült élelmiszert
Nyitottak a fogyasztók a precíziós fermentációval készült élelmiszerekre – derült…
Tovább olvasom >Növényi alapú termékeket kell-e értékesíteni a hús mellett?
Az élelmiszerrendszer egészségügyi és fenntarthatósági eredményeinek javítása érdekében megszaporodtak azok…
Tovább olvasom >A szójafehérje csökkenti a szívbetegségek kockázatát
Egy új tanulmány megállapította, hogy a szójababban található fehérje képes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kantoni tésztatekercs street food módra – A nap videója
Mi, akik álmélkodva nézzük az olaszokat, mennyire értenek a tésztához,…
Tovább olvasom >Hat kategóriában ítélték oda a Magyar Sommelier Szövetség díjait
Kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar…
Tovább olvasom >