Az egész Nagyerdőt beragyogta a Michelin-csillag a hétvégén
Új kiállítókkal és népszerű „törzsvendégekkel”, sztárfellépőkkel és szurkolói szigettel várta közönségét június 14. és 16. között a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. nyári gasztronómiai találkozója, a 8. Debrecziner Gourmet Fesztivál.
A fesztiválra 5800-an látogattak ki a hétvégén, a legnépszerűbb vendéglátók a KIOSK Budapest, a Horgonyzó Kisvendéglő, valamint A Leves és Borsod Burger voltak, míg az italos kiállítók közül a Bortársaság, a Koktélszínház és az Ugar. A legnépszerűbb program a szervezők összesítése szerint Palya Bea és a Zaporozsec zenekar koncertje, valamint Mede Ádám és az Essencia Étterem Michelin-csillagos főzőbemutatója volt.
A legjobb éttermek mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoztak: Thür Ádám, az IKON Restaurant séfjének szakmai vezetésével olyan sztárséfekkel találkozhatott a fesztiválközönség, mint Mizse János, Balogh Szabolcs és Mede Ádám. A 2018-ban életre hívott Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára talált, a látogatók szavazatai alapján az elismerés a hajdúszoboszlói Vadaskert Vendéglőt illette. Igaz, a kapuzárás óta még egy nap sem telt el, már elindult a jövő évi, 9. Debrecziner Gourmet Fesztivál szervezése.
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >Először kapott Horvátországban két Michelin-csillagot egy étterem
A Rovinjban található Agli Amici lett Horvátország első étterme, amely…
Tovább olvasom >Újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >