Az Eckes-Granini Group Igazgatótanácsa Magyarországon járt

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 10. 00:02

A SIÓ-ECKES Kft. telephelyén, Siófokon tartotta idei éves Közgyűlését az Eckes-Granini Group. Azért Magyarországra esett a választás, mert a SIÓ volt a cégcsoport történetének első nemzetközi beruházása.

A látogatás célja, hogy a cégcsoport vezetői megismerkedjenek a SIÓ-ECKES vállalattal, áttekintést kapjanak annak munkájáról, valamint Magyarország jelenlegi helyzetéről.
A Közgyűlés Németországon kívüli megtartására első alkalommal került sor. A részvényesek, valamint a Felügyelő Bizottság és Igazgatótanács tagjai örömmel tapasztalták, hogy a válság által az egyik legjobban érintett országban a SIÓ-ECKES Kft. a speciális piaci viszonyok ellenére is kiválóan teljesít, és ambíciózus tervekkel rendelkezik a jövőre nézve. A vendégek hazánk egyik legnagyobb gyümölcsfeldolgozó üzemét és a logisztikai központot működés közben tekintették meg.
Fazekas Endre ügyvezető értékelése szerint a látogatás határozottan erősíti a SIÓ-ECKES cégcsoporton belüli pozícióját. „Feladatunk – tette hozzá – , hogy készüljünk fel minden tekintetben a válság utáni, dinamikusabb időre, amikor újra/újabb növekedési pályára állíthatjuk a céget.”
A SIÓ-ECKES Kft. Magyarország egyik legnagyobb gyümölcsfeldolgozója, átlagosan 25 százalékos mennyiségi és értékbeli piaci részesedéssel a hazai gyümölcslé piac vezetője, évi mintegy 70 millió liter kiváló minőségű gyümölcslevet értékesít, 2008. évi árbevétele meghaladta a 21 milliárd forintot. Jelenleg a SIÓ és almárkái, a hohes C, a YO szörp és a Szentkirályi Ásványvíz forgalmazója.
Kapcsolódó cikkeink