Az Auchan nem ijed meg a H1N1-től

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 20. 00:02

Az Auchan Magyarország minden olyan intézkedést bevezetett, amely a vásárlók és munkavállalók egészségének megőrzését szolgálja a H1N1 vírus terjedésének időszaka alatt.

A cég szeptembertől folyamatosan képzi dolgozóit arra az esetre, ha nagyszámú H1N1 megbetegedés lenne. Emellett a dolgozók számára megfelelő mennyiségű szájmaszk áll rendelkezésre, ugyancsak a prevenció céljából. Az Auchan a vírus terjedésének megakadályozására a bevásárlókocsikat folyamatosan fertőtleníti, hozzájárulva ezzel vásárlóik megbetegedésének megelőzéséhez és egészségük védelméhez. Az Auchan a munkavállalókra is nagymértékben figyel, ugyanis a vállalat lehetőséget biztosított a dolgozói számára, hogy a H1N1 vírus elleni oltóanyagot térítésmentesen vegyék igénybe. Ezzel eddig az Auchan munkavállalói az országos átlagot meghaladó arányban kívántak élni. Az intézkedés részeként mind a vásárlók, mind a dolgozók számára az illemhelyiségekben az ÁNTSZ által előírt megelőző, fertőtlenítő kézmosókat helyeztek ki a fokozott elővigyázatosság érdekében. Az Auchan a járvány ideje alatt is teljes mértékben felkészült a hazai fogyasztók zavartalan ellátására.
Az Auchan az elmúlt hónapokban folyamatosan építette ki stratégiáját egy esetleges járvány kitörésére vonatkozóan. Az elmúlt három hónapban megtörtént a munkatársak teljeskörű felkészítése és a munka elosztása is arra az esetre, ha nagyszámú megbetegedés lenne a vállalaton belül. Az Auchan különböző intézkedéseinek bevezetése mind azt a célt szolgálja, hogy a vásárlók és a dolgozók egészségét egyaránt védje az új vírustól.


Kapcsolódó cikkeink