Az Auchan áruházakban több száz mosógép modell közül válogathatnak az Otthon Melege Program pályázói

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 30. 11:30

Folytatódik az Otthon Melege Program: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen 500 millió forinttal támogatást nyújt új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez. Érdemes mielőbb kiválasztani, hogy milyen mosógépre szeretnénk pályázni, melyhez segítséget kaphatnak a vásárlók az Auchan 19 áruházának háztartási gép osztályain, ahol a felkészült eladók több száz modell közül segíthetnek kiválasztani a megpályázandó mosógépet.

Auchan

A vissza nem térítendő állami támogatásra magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak. A beruházások megvalósulásával – a készülék cserével – minimum 10 százalékos energia vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni. A vissza nem térítendő támogatás mértéke minden esetben a berendezés vételárának 50 százaléka, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 ezer forint, A++ kategóriájú gépek esetén 40 ezer forint, A+++ kategóriájú gépek esetén pedig 45 ezer forint háztartási gépenként. Az Auchan áruházak háztartási gép osztályainak eladói segítenek a legmegfelelőbb modell kiválasztásában.

A pályázatok a megjelenést követően, a 2015. július 1-je és 2015. szeptember 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Az érdeklődőknek rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a Kormányzati Portálon. A program július 1-je és július 15-e között az országban régiónként más-más időpontban indul. A pályázás menetéről bővebb információt itt talál.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a mosógép kiválasztásakor?

Méret: a legelső szempont, amihez igazodni kell, a gép mérete és kialakítása. Kezdje a mosógépvásárlást vagy cserét azzal, hogy pontosan leméri a rendelkezésre álló helyet a fürdőszobában vagy a konyhában, ahová majd a gép kerül.

Ezután érdemes a típusról elgondolkodni. Felültöltős vagy elöltöltős mosógépet szeretne? Néhány szempont a helyes döntéshez:
– a felültöltős mosógépek keskenyebbek, kisebb helyen elférnek, de általában kevésbé energiatakarékosak és polc alá sem tehetők. A ruha betöltéséhez nem kell görnyedni, álló testhelyzetben egyszerű a ki- és bepakolás.

– Bár, az elöltöltős mosógépek betöltéséhez le kell hajolni, ugyanakkor ezek a gépek általában takarékosabbak, kevesebb mosószert igényelnek, nagyobb kapacitásúak. Néhány típust pult alá is lehet építeni, így ha nem fér el a fürdőszobában, akkor akár a konyhában is helyet kaphat.

Töltet: ahhoz, hogy hosszabb távon valóban a legtakarékosabban használhassuk a mosógépet, át kell gondolni a mosási igényeinket és szokásainkat. Hány főre vásároljuk a mosógépet? A gyerekek, esetleg a család valamelyik felnőtt tagjának a munkája miatt különösen intenzív igénybevételnek lesz-e kitéve a gép? Gyakran mosunk kis mennyiséget, vagy ritkán, de egyszerre több ruhát? Mindez befolyásolja, hogy milyen töltetű gépet érdemes vásárolnunk. A mosási szokások nagyban befolyásolják a fogyasztást is.

Energiatakarékosság: Az energiahatékonysági osztályzás A-G-ig terjed, a legjobb kategória az A+++, a legrosszabb pedig a G. A gyártók a kategorizáláshoz öt tulajdonságot vesznek alapul: a víz- és energiafogyasztást, a centrifuga fordulatszámát, a zajszintet, illetve azt, hogy mekkora ruhamennyiséget képes befogadni a dob.

Az Otthon Melege mosógépcsere program csak az A+ vagy magasabb energiatakarékossági fokozatú gépeket támogatja.

Számos további szempont befolyásolja, hogy végül milyen gépet fogunk megvásárolni. Ilyenek a programok, a speciális funkciók, például, hogy rendelkezik-e gyerekzár funkcióval a gép, vagy a kijelző tulajdonságai. Ezekről a funkciókról is bővebben tájékozódhatnak a vásárlók az Auchan áruházakban vagy a gyártók weboldalain. A vásárlókat az Auchan áruházak háztartási gép osztályain felkészült eladók várják, akik segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb mosógépet már a pályázati időszakban.

Kapcsolódó cikkeink