Az Asda teafilterei ezentúl növényi alapú anyagokból készülnek
A tea szerelmesei már nemcsak az egészségüket támogatják kedvenc forró italuk kortyolásával, de a környezetbarát módon tehetik azt. Az Asda által készített filterek ugyanis új módon készülnek el a szupermarket saját márkás termékeinek gyártójánál.
A növényi alapú csomagolás bevezetésével az Asda teafilterei mostantól az élelmiszer-szemétgyűjtőkbe dobhatók, ezzel a szupermarketlánctól származó, évi 550 millió filter kerülheti el a szeméttelepet. Az új teazacskók kukoricakeményítőből nyert PLA-ból készülnek, amely természetes, növényi alapú anyag, és felváltja a korábban használt, nem megújuló olaj alapú műanyag zacskókat. Az Asda a következő hat hónapban bevezeti az újfajta filtereket a teljes kínálatában, a Just Essentials teáktól az Extra Special márkákig.
Jon Wells, az Asda csomagolástechnológusa elmondta: „Tudjuk, hogy ügyfeleink mindent meg akarnak tenni a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentése érdekében, és szeretnénk ezt a lehető legegyszerűbbé tenni számukra.
Oxfordmail.co.uk
Kapcsolódó cikkeink
A magyarok többsége 50 ezer forint alatt költ karácsonyi ajándékokra, a fenntarthatóság fontos szempont, de nem elsődleges
Az ajándékozás az ünnepek elmaradhatatlan hagyománya, de mi az, ami…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >K&H: ajándékot, de mit és melyik boltból?
A karácsonyi ajándékozás során a fiatalok körében a ruhák vannak…
Tovább olvasom >