Az ALDI továbbra is az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarkete

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 04. 10:40

Az Aldit már a második egymást követő hónapban nyilvánította az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketjévé a  Which? fogyasztóvédelmi szervezet, ami azt jelenti, hogy egy átlagos boltban mindössze 1,38 fonttal kínálta olcsóbban a termékeit a Lidl-nél.

A fogyasztók az ALDI-ban takarítanak meg a legtöbbet

Az Aldi ügyfelei átlagosan 12,62 GBP-ot takarítanak meg az átlagos Big Four kosárhoz képest.

A havi legolcsóbb szupermarket ár-összehasonlítás során a  Which? egy 47 cikkből álló kosár költségét elemezte, beleértve az élelmiszereket és a háztartási cikkeket: az Aldi nyugtája összesen 74,23 fontot tett ki. A második helyen 75,61 fonttal, szorosan maradt le a Lidl.

Az átlagos kosárár az Asdánál, a Sainsbury’s-nél és a Tescónál 80-90 GBP között mozgott, míg a Morrisons a „négy nagy” közül a legdrágább, 91,14 GBP, mindössze 8,32 fonttal a legdrágább kiskereskedőként jegyzett Waitrose mögött.

Az Aldi ügyvezető igazgatója, Julie Ashfield elmondta: „Tudjuk, hogy országszerte sok családnak nehéz dolga van a megélhetési költségek válsága miatt. Az Aldinál eltökélt szándékunk, hogy segítsünk ügyfeleink költségeinek alacsonyan tartásával és magas minőségével. Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketjének választottak bennünket.”

fmcgCEO

Kapcsolódó cikkeink