Az Agrosprint jelszavai: egészség, természetesség, kényelem

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 11. 30. 10:17

Az Agrosprint karcagi és nyírlugosi gyáraiban előállított gyorsfagyasztott termékek 80 százalékát 45 országba exportálják. Nagy hangsúlyt helyeznek a termékinnovációra, ennek során céljuk, hogy a hazai vásárlók is mindinkább egészségtudatos fogyasztókká váljanak – mondta el Fülöp Csilla marketing- és PR-vezető.

Magyar Termék logo

Fülöp Csilla, Agrosprint

Fülöp Csilla
marketing- és PR-vezető
Agrosprint

A 29 éve családi vállalkozásként indult Agrosprint ma már 300 dolgozót foglalkoztat. „Vállalatunk alapanyag-termeltetése kizárólag magyar gazdálkodóknál történik, ez önmagában garanciát jelent a zöldség-gyümölcs kiváló minőségére.” Csaknem 500 termelővel működnek együtt.

Nagy gyártókapacitásuk túlmutat a hazai gyorsfagyasztott termékek keresletén (hiszen éves fogyasztási átlaga jóval alatta van a nyugat-európainak), ezért az értékesítéssel a határon túli piacokra fókuszálnak leginkább – így állt elő a kiugróan magas exporthányad. Kezdetektől fogva jelen vannak a nagy nemzetközi élelmiszeripari világkiállításokon, amelyek kiváló üzleti lehetőséget nyújtanak a hazai termékek bemutatására, a nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

Úgy látja – részben a járvány hatására –, a hazai fogyasztók körében is felértékelődik az egészségtudatos táplálkozás szerepe. Ezzel együtt mind fontosabb lett az is, hogy magyar termékek kerüljenek a hazai áruházak polcaira. Az Agrosprint 2019-től Magyar Termék védjegyhasználó. „Ezt megelőzően a retail piacon listázott termékeinken saját felirattal jeleztük azok magyar mivoltát. Szeretnénk ezeket is a védjeggyel ellátni, így a jó minőséget és a megbízhatóságot még hangsúlyosabbá tenni.

Az Agrosprint nagy gondot fordít a termékinnovációra is. „Az egészséges életmód zászlóvivőiként azon dolgozunk, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek leírhatók »az egészségtudatosság, a természetesség és a kényelem« hármasával.” Ilyenek voltak legutóbbi produktumaik is, a Sprint Smoothie mix termékek. Üzletpolitikájuk fontos elemeként újdonságaikat különböző fórumon, hazai és nemzetközi termékinnovációs versenyeken is bemutatják. //

Kapcsolódó cikkeink