Az agrártárca tárgyalásokat kezdett a halászokkal

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 19. 11:15

Egyeztetést folytatott a magyarországi természetes vízi halász szervezetek képviselőivel Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten – tájékoztatta a tárca az MTI-t.

hal-ok

Az FM közleményében felidézte, a halászok azért fordultak a szaktárcához, mert a halgazdálkodási és halvédelmi törvény tavalyi módosítása betiltotta a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken idén január 1-jétől.

A megbeszélésen áttekintették az új törvényből eredő helyzetet, valamint több javaslatot felvetettek a természetes vízi halászok problémáinak kezelésére. Megállapodtak abban, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség vezetőit is bevonják a tárgyalásokba – közölte a tárca.

Az FM tájékoztatása szerint Nagy István jelezte, hogy a tárca várja a halászok javaslatait. Hangsúlyozta, hogy a halászok halgazdálkodási ágazaton belüli továbbfoglalkoztatása jelenthet megoldást.

A közlemény szerint az államtitkár kifejtette: az FM kiemelten fontosnak tartja a halászok megélhetését, ügyüket minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni kívánja.

A felek megállapodtak abban, hogy a tárgyalásokat folytatni fogják, ezért a péntekre meghirdetett demonstráció elmarad – közölte a szaktárca. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink