Átadták a DHL Express új központját a Budapest Airport Business Parkban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 06. 11:20

Átadták a DHL Express nemzetközi áruszállítással foglalkozó cég új központját a Budapest Airport Business Parkban hétfőn, a 8 milliárd forint (25 millió euró) zöldmezős beruházásban 6000 négyzetméter raktárat, 2400 négyzetméter irodakomplexumot építettek, és 4500 négyzetméter munkaterületet alakítottak ki.


Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az ünnepségen kiemelte, a DHL Express fejlesztése 300 új munkahelyet teremt, és elősegíti, hogy Magyarország egyre inkább a régió logisztikai központjává váljon.
Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány számára fontosak az itt működő külföldi tulajdonú cégek visszajelzései, és utalt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legfrissebb konjunktúra felmérésére, amelyben a megkérdezett mintegy 100 vállalat kétharmada jónak tekinti saját üzleti helyzetét.
Lepsényi István hangsúlyozta, hogy 2010 óta folytatott gazdaságpolitika eredményeként sikerült megteremteni a stabil, fenntartható gazdasági növekedés makrogazdasági feltételeit. A gazdaság teljesítménye 2017 első felében 14 százalékkal haladta meg a 2013 első hat hónapban mért szintet.
Az ipar teljesítménye kedvezően alakult, az idén augusztusban 6,8 százalékkal, az első nyolc hónapban 5,1 százalékkal nőtt az ipar termelés volumene éves összevetésben – sorolta az államtitkár.
Magyarországon 2010 óta 700 ezer új munkahely jött létre, így több mint 4 millió 400 ezer ember dolgozik az országban, a bővülés döntő többsége a versenyszférában jött létre – mutatott rá Lepsényi István.
Megjegyezte: a növekedésből a logisztikai vállalkozások is kivették részüket, az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik, a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben több mint két és félszeresére emelkedett, a szektor hozzájárulása a magyar bruttói hazai termékhez 6,3 százalékot tesz ki, de még van hova fejlődni, mert a fejlett ipari országokban ez az arány 10-12 százalékot képvisel.
John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a Közép- és Kelet-Európa fontos növekedési régió a DHL-csoport számára, a budapesti új létesítményük jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében. A Deutsche Post DHL-csoport elkötelezettségét Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt, a zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatják csomagfeldolgozó kapacitásukat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudnak kínálni az ügyfeleknek.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta, hosszú távú tervük, hogy világszínvonalú létesítményeket és szolgáltatásokat kínáljanak partnereiknek. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink