Átadták a Legszebb konyhakertek program idei díjait
Hatvankét kertművelő kapott elismerést a Legszebb konyhakertek országos program 2016. évi díjátadó gáláján, amelyet kedden tartottak Budapesten – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
A programban az idén már az ország valamennyi megyéje részt vett, több mint 2000 ember nevezett – ismertették.
A közlemény szerint Szakáli István Loránd, az FM agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára a gálán biztatónak nevezte, hogy egyre többen ápolják a termelési tradíciókat, fedezik fel újra a kertművelés hasznos, és élvezetes voltát. „Fontos, hogy az ország örökségét és környezeti értékeit megtartsuk, megóvjuk, továbbfejlesszük és továbbörökítsük utódainknak” – mondta.
Kovács Szilvia, a program ötletgazdája, Karcag alpolgármestere külön gratulált a legidősebb, 95 éves kertművelőnek.
A program 2012-ben indult azért, hogy felkeltse az érdeklődést a kertészkedés iránt. A programban már 15 ezren vesznek részt, a határon túlról is – olvasható a tárca közleményében. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Idén is díjazták a legszebb konyhakerteket
2024-ben is díjban részesültek az ország legszebb konyhakertjei. „Ez a…
Tovább olvasom >Ismét Marketing Diamond Awards díjjal gazdagodott a Trade magazin kiadója
Január végén, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond…
Tovább olvasom >Idén is Top Employer díjat nyert a Lidl Magyarország
A független „Top Employers Institute” minden évben elismeri a világ…
Tovább olvasom >További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >Díjemelés a Magyar Postánál: ennyibe kerülnek majd a leggyakoribb postai szolgáltatások 2025-ben
A Magyar Posta célkitűzése továbbra is az, hogy hatékonyan és…
Tovább olvasom >Nébih: rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat hívott vissza az LPP Hungary Kft.
A SINSAY márkájú, rénszarvasmotívummal ellátott kerámiatálat a termékről leváló fóliaréteg…
Tovább olvasom >