Árverésen értékesíti használt gépeit a Pick Szeged

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 01. 11:10

Árverésen értékesíti használaton kívüli, feleslegessé vált ipari berendezéseit a Pick Szeged Zrt. A termelésből kivont eszközök között elsősorban húsipari és csomagológépek, targoncák és más, kisebb tételek szerepelnek.

pick

A Pick Szeged Zrt. is az online árverést választotta használt, feleslegessé vált ipari berendezéseinek értékesítésére. A cég ezzel csatlakozott a nagyvállalatok egyre népesebb táborához, akik ahelyett, hogy évekig tárolnák, amortizálnák felesleges, de működőképes berendezéseiket, inkább pénzzé teszik azt.

A Pick aukcióján 141 tétel szerepel, összesen közel 50 millió forintos kikiáltási áron. Ennél szerényebb és nagyobb aukciók is gyakoriak – ismertette az online árverés részleteit Kocsis Csaba, az árverést szervező Intergavel vezetője. Ezeknél az árveréseknél nem is a volumen vagy az érték a fontos, hiszen ugyanazon partnernek lehetnek nagyobb és kisebb aukciói is, várhatóan a Pick Szeged Zrt. is több aukciót tart a közeljövőben. Sokkal fontosabb minden szereplő számára a teljes átláthatóság, és az a tény, hogy a leütési árat kizárólag a keresleti viszonyok szabályozzák. Ezen kívül sokan méltányolják azt a tényt, hogy a megállapodást követően semmi dolguk nincs az értékesítés folyamatával, mert gyakran még a legnagyobb vállalatoknak sincs kapacitása ilyesmivel heteket eltölteni.

A Pick Szeged azért döntött az online árverés mellett, mert a folyamat egyszerűbb és gazdaságosabb a cég számára, mintha csak leselejtezné ezeket a berendezéseket.

Az online ipari árverés azonban nem csak a nagyvállalatok számára jelent lehetőséget. Mind eladói, mind vevői oldalon gyakran jelennek meg közepes és kisebb vállalkozások is. Ezek likviditása szempontjából fontos, hogy minél jobb áron el tudják adni használt berendezéseiket, mielőtt újat vesznek. Az is gyakori, hogy a kkv szereplők végül egy használt, de a jelenleginél korszerűbb gép vásárlása mellett döntenek, ami pedig jelentős megtakarítást hozhat számukra.

Kapcsolódó cikkeink