Antibakteriális ragtapasz gyümölcshulladékból
A szingapúri Nanyang Tech Egyetem (NTU) egészen új módját találta ki az élelmiszerhulladék-újrahasznosításnak: kidobott durián gyümölcs héjából alkotott antibakteriális gél ragtapaszokat.

Gyümölcshéjből sebkötöző
A folyamat során a tudósok cellulózport vontak ki a gyümölcsök héjából miután felszeletelték, alacsony hőmérsékleten megszárították és összekeverték glicerinnel.
A kapott keverék egyfajta lágy hidrogél, amelyet ragtapaszokra vágnak fel
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Kiemelt figyelmet fordít az Agrárminisztérium a magyar szöcskeegér védelmére
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Eurostat: az EU-ban lakosonként közel 130 kilogramm élelmiszer veszett kárba 2023-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Klímavédelmi felügyeleti díj: közeleg a befizetési határidő
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
OKSZ: Az árrésstop rossz
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Új élelmiszertanúsítvány az ultrafeldolgozott összetevőktől mentes termékeknek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kolbászok, szalámik, taktikák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
