Antibakteriális ragtapasz gyümölcshulladékból
A szingapúri Nanyang Tech Egyetem (NTU) egészen új módját találta ki az élelmiszerhulladék-újrahasznosításnak: kidobott durián gyümölcs héjából alkotott antibakteriális gél ragtapaszokat.

Gyümölcshéjből sebkötöző
A folyamat során a tudósok cellulózport vontak ki a gyümölcsök héjából miután felszeletelték, alacsony hőmérsékleten megszárították és összekeverték glicerinnel.
A kapott keverék egyfajta lágy hidrogél, amelyet ragtapaszokra vágnak fel
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Puha papír, kemény piac
A papír zsebkendők és szalvéták piaca az utóbbi években jelentős…
Tovább olvasom >A környezetet védi a Hy-Vee új projektjeivel
Lezárult a Hy-Vee napenergia-projektjének első szakasza az iowai Charitonban. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >