Antibakteriális ragtapasz gyümölcshulladékból
A szingapúri Nanyang Tech Egyetem (NTU) egészen új módját találta ki az élelmiszerhulladék-újrahasznosításnak: kidobott durián gyümölcs héjából alkotott antibakteriális gél ragtapaszokat.

Gyümölcshéjből sebkötöző
A folyamat során a tudósok cellulózport vontak ki a gyümölcsök héjából miután felszeletelték, alacsony hőmérsékleten megszárították és összekeverték glicerinnel.
A kapott keverék egyfajta lágy hidrogél, amelyet ragtapaszokra vágnak fel
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >Jól halad az Agro-ökológiai Program támogatásainak kifizetése
Jól halad az Agro-ökológiai Program támogatásainak kifizetése, a gazdák 91…
Tovább olvasom >AM: jelentős támogatás segíti a Dévaványai-Ecsegi puszták természetes vízháztartásának helyreállítását
A Körös-Maros Nemzeti Park területének jelentős része vizes élőhely, ezért…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >