Antal Emese: “Felelősek vagyunk az egészségünkért!”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 04. 11. 19:00

Kontrollálatlanul terjednek a nem szakemberek által terjesztett féligazságok az interneten a különböző diéták hatékonyságáról. Antal Emese dietetikus, szociológus e rendkívül gyorsan növekvő iparág által kommunikált tévhiteket igyekezett eloszlatni a FutureTalks április 11-i adásában.

Antal Emese

Antal Emese kiemelte: mielőtt megrendelnénk az éppen aktuális csodaszert, nézzünk utána, ki ajánlja? „Mi, dietetikusok négy évig tanuljuk ezt a tudományt és ugyanúgy esküt teszünk, mint az orvosok. Ha nem tudom az alapokat, az élettant, a táplálék és a gyógyszer interakcióját, azzal akár halált is okozhatok”, hívta fel a figyelmet a felelősség fontosságára a dietetikus.

Krizsó Szilvia

A beszélgetésben Antal Emese hangsúlyozta: a táplálkozás örömforrás, nincs szükség szélsőségekre, az alapelvekkel kell tisztában lenni. „Együnk naponta 4-5 alkalommal, mindenből egy kicsit, étkezzünk változatosan és igyunk sok folyadékot. Ezt józan paraszti ésszel könnyen be lehet tartani”, mutatott rá a szakember.

Szó esett még a személyre szabott táplálkozás terjedéséről, a növényi alapú élelmiszerek népszerűségének és fontosságának növekedéséről, a magyar lakosság elhízásának elkeserítő mértékéről, valamint a mozgás fontosságáról, ami nélkül nem elképzelhető az egészséges életmód.

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://youtu.be/_OaAYXyAm40

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink