Antal Emese: “Felelősek vagyunk az egészségünkért!”
Kontrollálatlanul terjednek a nem szakemberek által terjesztett féligazságok az interneten a különböző diéták hatékonyságáról. Antal Emese dietetikus, szociológus e rendkívül gyorsan növekvő iparág által kommunikált tévhiteket igyekezett eloszlatni a FutureTalks április 11-i adásában.

Antal Emese
Antal Emese kiemelte: mielőtt megrendelnénk az éppen aktuális csodaszert, nézzünk utána, ki ajánlja? „Mi, dietetikusok négy évig tanuljuk ezt a tudományt és ugyanúgy esküt teszünk, mint az orvosok. Ha nem tudom az alapokat, az élettant, a táplálék és a gyógyszer interakcióját, azzal akár halált is okozhatok”, hívta fel a figyelmet a felelősség fontosságára a dietetikus.

Krizsó Szilvia
A beszélgetésben Antal Emese hangsúlyozta: a táplálkozás örömforrás, nincs szükség szélsőségekre, az alapelvekkel kell tisztában lenni. „Együnk naponta 4-5 alkalommal, mindenből egy kicsit, étkezzünk változatosan és igyunk sok folyadékot. Ezt józan paraszti ésszel könnyen be lehet tartani”, mutatott rá a szakember.
Szó esett még a személyre szabott táplálkozás terjedéséről, a növényi alapú élelmiszerek népszerűségének és fontosságának növekedéséről, a magyar lakosság elhízásának elkeserítő mértékéről, valamint a mozgás fontosságáról, ami nélkül nem elképzelhető az egészséges életmód.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Dr. Batta András: „A zsenialitás kicsit devalválódott”
Fiatalokat megszólítani komolyzenével igencsak nagy kihívás, sőt, talán lehetetlen küldetés…
Tovább olvasom >Suba Levente: „A fenntarthatóság olyan stratégiai pont, ami nélkül nem lehet működni”
Mekkora egy bank karbonlábnyoma? És mennyi egy átlag magyar háztartásé?…
Tovább olvasom >Herczeg Ágnes: „A lehető legjobb ízt akarom létrehozni”
Egy bor akkor jó, ha megkóstolva azt érezzük: harmóniát, teljességet…
Tovább olvasom >További cikkeink
A NielsenIQ és a GfK egyesül, így a fogyasztói és kiskereskedelmi mérések terén vezető globális információs és elemzési szolgáltatót hoz létre
A döntéssel két egymást kiegészítő globális vezető kutatóintézet egyesül, amelyek…
Tovább olvasom >Nincs több ingyen nejlonzacskó az Albert Heijn zöldség-gyümölcs részlegén
A holland Albert Heijn üzleteiben nincs többé ingyen nejlonzacskó a…
Tovább olvasom >Többségi részesedést szerzett a Nestlé a német fűszergyártó Ankerkrautban
A Nestlé többségi részesedést szerzett a német Ankerkrautban, amelynek eredményeképpen…
Tovább olvasom >