Antal Emese: „Felelősek vagyunk az egészségünkért!”
Kontrollálatlanul terjednek a nem szakemberek által terjesztett féligazságok az interneten a különböző diéták hatékonyságáról. Antal Emese dietetikus, szociológus e rendkívül gyorsan növekvő iparág által kommunikált tévhiteket igyekezett eloszlatni a FutureTalks április 11-i adásában.

Antal Emese
Antal Emese kiemelte: mielőtt megrendelnénk az éppen aktuális csodaszert, nézzünk utána, ki ajánlja? „Mi, dietetikusok négy évig tanuljuk ezt a tudományt és ugyanúgy esküt teszünk, mint az orvosok. Ha nem tudom az alapokat, az élettant, a táplálék és a gyógyszer interakcióját, azzal akár halált is okozhatok”, hívta fel a figyelmet a felelősség fontosságára a dietetikus.

Krizsó Szilvia
A beszélgetésben Antal Emese hangsúlyozta: a táplálkozás örömforrás, nincs szükség szélsőségekre, az alapelvekkel kell tisztában lenni. „Együnk naponta 4-5 alkalommal, mindenből egy kicsit, étkezzünk változatosan és igyunk sok folyadékot. Ezt józan paraszti ésszel könnyen be lehet tartani”, mutatott rá a szakember.
Szó esett még a személyre szabott táplálkozás terjedéséről, a növényi alapú élelmiszerek népszerűségének és fontosságának növekedéséről, a magyar lakosság elhízásának elkeserítő mértékéről, valamint a mozgás fontosságáról, ami nélkül nem elképzelhető az egészséges életmód.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Semsei Rudolf: „Az is törzsvendég, aki évente egyszer jut el hozzánk”
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja Mi kell ahhoz, hogy…
Tovább olvasom >Frankó Csuba Dea: Célom, hogy azt a jövőt építsük, amiben élni szeretnénk
A legutóbbi FutureTalks Krizsó Szilviával podcast vendége Frankó Csuba Dea…
Tovább olvasom >Dr. Némedi Erzsébet: A boldogság a bélben lakik
A bélrendszerünkben lévő mikrobiom egy olyan ökoszisztéma, amely nem csak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >