Ami jéghideg, az cool!
Proszit!
Az alkoholt nem ma kezdték el keverni a fagylalttal, jégkrémmel, de az „ősrobbanás”-t csak egy bő évtizeddel ezelőttre tehetjük. Készítenek jeges édességeket sörből (többnyire a stoutok a legalkalmasabbak erre), a vörösboros fagylaltokhoz minimum merlotnyi robosztusság kell, a pezsgő is nagyon kreatív alapanyag, de a legjobbak (és nem utolsósorban legnagyobb alkoholtartalmúak) az égetett szeszekből készülők – sokszor írtunk a legkreatívabb innovációkról. Újabban összefonják az alkoholos fagylaltok trendjét a kedvenc süteményeinket utánozókéval: ennek eredménye például a Häagen-Dazs ír krémkávés-biscottisa és a vodkás-citromos pitése.
A cateringben alkalmaznak egy másik jópofa újítást: gombóc fagylalt helyett pálcás jégkrémre öntik a pezsgőt.
___________________________________________
Megelőzte korát
Az utóbbi 2-3 év számos innovatív, a neten is robbanó újdonsággal kényeztette a fagylalt szerelmeseit (ki nem az?): macaron fagylalt szendvics, fekete fagylalt, nitro fagylalt (ami a közönséges térfogatnövelőkkel készült, sokat támadott fagylaltok gazdag távoli rokona), de mostanában imádjuk a tekertet, a vegát, az organikust, az alkoholost, a vattacukorba csomagoltat, és egyre kreatívabb alternatíváit látjuk a tölcsérnek is. Azt azonban kevesen tudják, hogy idén 50 éves a spagettifagylalt: a tésztát imitáló, krumplinyomóval készített vaníliafagylaltra a paradicsomszószra hasonlító eperöntetet raknak – az ötletet egy akkor Németországban dolgozó olasz cukrásznak, Dario Fontanellának köszönhetjük.
___________________________________________
Kapszulás fagylalt
Minden, ami miatt a kapszulás kávét szeretjük, azért fogjuk szeretni a kapszulás fagylaltot is: nagyon kényelmi, nagyon egyszerű (legalábbis a használata), nagyon változatos az a lágyfagylalt, amelyet az LG SnowWhite (Hófehérke) nevű gépével készíthetünk. A kényelmi termékek világában is magasra helyezzük a szerkezetet, amely gombnyomásra készíti el finomságainkat: egyszerre kétféle kapszulát használ – az egyikben a fagylalt típusához illő alapanyag – legyen a kedvencünk a gelato, a szorbet, a frozen yogurt vagy a granita –, a másik az ízt adja. Utóbbiakkal remélhetően annyit „játszanak” majd a termékfejlesztők, mint a kávés kollégáik saját sokszínű szortimentjük kialakításakor.
Kapcsolódó cikkeink
Magazin: Jégtánc új elemekkel
Eljutni a fogyasztókhoz – most elsősorban ezen ügyködnek a jégkrémpiac…
Tovább olvasom >Magazin: Fogd, vidd, edd!
Az elmúlt néhány évben a finger foodok markáns térnyerésének lehettünk…
Tovább olvasom >Häagen-Dazs Mini Cup jégkrémek
A jól ismert poharas Häagen-Dazs jégkrémeknek nehéz ellenállni, ráadásul széles…
Tovább olvasom >További cikkeink
A mézeskalácsház létezik, csak Voronyezsben! – A nap képe
Két belsőépítész, Eduard Jeremchuk and Katya Pititzkaja úgy rendezte be…
Tovább olvasom >Employer branding feladatokkal bízta meg a Positive Adamsky-t a NetPincér
Meghívásos tender keretében választotta ki a NetPincér a Positive Adamsky-t…
Tovább olvasom >Zöldségtorta, az egészség jegyében – A nap képe
Kinézetük, mint a tortáé, ízük, mint a salátáé: Mitsuki Moriyasu…
Tovább olvasom >