Amerikai lager a magyar piacon
Az elmúlt hetekben és hónapokban a szokottnál is nagyobb forrásban van a kisüzemi sörpiac. Virágkorukat élik Magyarországon az újhullámos sörök, sorra nyílnak a sörfőzdék – ekkora zsongás talán nem is volt még itthon ebben a szegmensben. A valódi minőséget kereső fogyasztók egyre kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen a jobb budapesti és vidéki bárokban egyre inkább kötelező, hogy legyen „kézműves sör”. A jó sör ezekben az években előttünk válik a gasztronómia részévé.
Az egyik legrégebben működő, most 25. születésnapját ünneplő Stari Sörfőzde eddig 30 százalékos gyümölcstartalmú söreiről volt ismert, a jubileumra most egy a hazai piacról szinte teljesen hiányzó sörtípussal, az amerikai lagerrel készültek. Ez a tradicionális német és újhullámos amerikai komlók keverékével készülő karakteres alsóerjesztésű sör.
Kapcsolódó cikkeink
Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >Távozik az egyik legnagyobb kézműves sörfőzde első embere
James Watt, a BrewDog kézműves sörfőzde társalapítója és vezérigazgatója, 17…
Tovább olvasom >Nagy sikerrel zárt az idei Future Store (videóval)
A SIRHA Budapest 2024 kiállítás kísérő eseményeként idén is megrendezte…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >