Almási Kitti: „Nem arra fogunk visszaemlékezni, hány követőnk volt…”

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 07. 05. 19:00

Fogunk-e beszélgetni személyesen a jövőben? Lesz-e szükségünk barátokra? Honnan ered a feszültség, ami miatt olyan könnyen robbanunk? És miért jó, ha felvesszük a „vízlepergető kabátot”? A Future Talks podcast legújabb részében Krizsó Szilvia vendége Almási Kitti klinikai szakpszichológus volt.

Almási Kitti szerint sokan az online térben élik meg azt, hogy foglalkoznak velük. A szakpszichológus ugyanakkor úgy véli, az itt jelen lévő feszültség rendkívül erős, hiszen a felelősség megoszlik, nem kell vállalnunk szavaink következményeit, anonim vagyunk jelen, s ha a másik csatát veszt, a saját feszültségünk csökken.

Dr. Almási Kitti

Almási Kitti úgy véli, nagyon fontos a határok meghúzása, és az arra való felkészülés, hogy bármit is képviselünk, az az emberek egy részének nem fog tetszeni, de azok közül, akik támadóan állnak hozzánk, sokan csupán figyelmet akarnak és egy-két megfelelő mondattal, kérdéssel jó mederbe tudjuk terelni a kommunikációt.

A lényeg ebben az indulatokkal teli világban az, hogy mit veszünk ebből észre, és milyen jelentőséget tulajdonítunk neki. Almási Kitti erre a kérdésre is rendkívül jól alkalmazható megoldást ad a hallgatók kezébe.

Krizsó Szilvia

A beszélgetésben szó esik még arról, hogyan ne váljunk áldozattá, milyen panaszokkal fordulunk majd pszichológushoz a jövőben, milyen újfajta stressz-típusokkal kell megküzdenünk, miért menekülnénk egyre inkább a civilizációtól, és miért veszünk annyi kutyát, miközben a meddőséggel küzdők aránya egyre nő.

Végül választ kapunk arra is, miért ne legyünk semmiképpen tökéletesek.

Future Talks

A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=areLMtXXfeU

Facebook:

https://www.facebook.com/trademagazin.hu

Soundcloud:

https://soundcloud.com/trade-magazin

Spotify:

https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu

Trade magazin:

https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/

 

Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.

 

Kapcsolódó cikkeink