Állatmentes sajtot kínál a REWE Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 11. 03. 19:44

A Formo start-up Frischhain néven kapható sajtalternatívája nem csak finom, de fenntartható is.

A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.

Új, fenntartható sajtalternatívát kínál a sajtrajongóknak a REWE: a Formo start-up által kifejlesztett teljes mértékben állatmentes sajt, a Frischhain háromféle változatban kerül a hűtőpolcokra. A termék tejmentes, és a japán konyhában már évszázadok óta használt Koji-protein felhasználásával készül.

A Koji gomba fehérjéjét nemcsak íze és állaga miatt tartják kiváló alapanyagnak, hanem fenntarthatósági szempontból is komoly előrelépésnek számít használata az élelmiszeriparban. A Formo természetes eljárással, mikrofermentációval állítja elő az állatmentes sajtot, amely a hagyományos sajt nyújtotta élvezetet kínálja, miközben a környezetre és az állatokra gyakorolt hatása elhanyagolható.

A REWE Csoport folyamatosan keresi az olyan új, innovatív termékeket, amelyekkel fenntarthatóbb és ízletesebb alternatívát kínálhat vásárlóinak. E küldetésbe tökéletesen illeszkednek a Formo minden szempontból meggyőző sajtjai. Úgy tűnik, a start-up elérte célját, és sikerült olyan sajtot készíteni, amely igazán jó az embereknek, az állatoknak és a környezetnek is. //

Kapcsolódó cikkeink