Állatmentes sajtot kínál a REWE Németországban
A Formo start-up Frischhain néven kapható sajtalternatívája nem csak finom, de fenntartható is.
A cikk a Trade magazin 2024/11. lapszámában olvasható.
Új, fenntartható sajtalternatívát kínál a sajtrajongóknak a REWE: a Formo start-up által kifejlesztett teljes mértékben állatmentes sajt, a Frischhain háromféle változatban kerül a hűtőpolcokra. A termék tejmentes, és a japán konyhában már évszázadok óta használt Koji-protein felhasználásával készül.
A Koji gomba fehérjéjét nemcsak íze és állaga miatt tartják kiváló alapanyagnak, hanem fenntarthatósági szempontból is komoly előrelépésnek számít használata az élelmiszeriparban. A Formo természetes eljárással, mikrofermentációval állítja elő az állatmentes sajtot, amely a hagyományos sajt nyújtotta élvezetet kínálja, miközben a környezetre és az állatokra gyakorolt hatása elhanyagolható.
A REWE Csoport folyamatosan keresi az olyan új, innovatív termékeket, amelyekkel fenntarthatóbb és ízletesebb alternatívát kínálhat vásárlóinak. E küldetésbe tökéletesen illeszkednek a Formo minden szempontból meggyőző sajtjai. Úgy tűnik, a start-up elérte célját, és sikerült olyan sajtot készíteni, amely igazán jó az embereknek, az állatoknak és a környezetnek is. //
Kapcsolódó cikkeink
ProVeg: a német Lidl kínálja a legkedvezőbb áron a vegán termékeket
A Lidl növényi alapú felvágottat, virslit, húspogácsát, halrudakat, friss sajtot…
Tovább olvasom >Hús, tej, tojás? Így válthatók ki növényi alapú termékekkel
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, ma már a…
Tovább olvasom >További cikkeink
K&H: stabil helyzetük ellenére is enyhe pesszimizmus uralkodik a magyar kkv-k körében
Az utolsó negyedévre a nyári állapotra ment vissza a hazai…
Tovább olvasom >Idén is folytatódhat a turizmus bővülése – ágazati kitekintő
Az év végére tovább pörgött a turizmus: a turisztikai szálláshelyeken…
Tovább olvasom >Ingyenes készpénzfelvétel a boltokban: miért nem használjuk?
Több mint másfél éve lépett életbe Magyarországon az a szabályozás,…
Tovább olvasom >