Alkalmazkodás a műanyagok betiltásához
2021-től bizonyos műanyagfajták betiltásra kerülnek az Európai Unióban – így hazánkban is. A tiltólistára kerülő műanyagok között számos olyan típus és eszköz szerepel, amit a vendéglátásban is rendszeresen használnak (szívószál, tányér, evőeszköz, polisztirolból készült elviteles eszközök).
Hogyan érinti ez a vendéglátó szektort? Milyen alternatívák léteznek az egyszer használatos műanyag eszközök kiváltására? Megoldást jelentenek-e a biológiailag lebomló műanyagok? A környezetbarát vendéglátás népszerűsítésével, a vendéglátóhelyek fenntarthatóvá tételével foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány meghívott szakértők – hulladékgazdálkodási szakember, jogász, betétdíjas rendszert működtető szervezetek és csomagolóanyag-forgalmazó cégek – segítségével keresi választ a fenti kérdésekre ősszel induló online elérhető beszélgetéssorozatában. Az eseményről részletes információkat az alapítvány weboldalán és közösségimédia-felületein találhatnak az érdeklődők. //
Kapcsolódó cikkeink
A JYSK folyamatosan dolgozik a környezeti lábnyomának csökkentésén
A dán vállalat, JYSK, ismét fontos lépéseket tesz a környezetvédelem…
Tovább olvasom >BCSDH taggyűlés: Álljunk a változások élére!
A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH – Business…
Tovább olvasom >Újabb lépést tesz a fenntarthatóbb jövőért a Rossmann
Környezeti lábnyomának csökkentése érdekében a Rossmann Magyarország újabb intézkedést vezetett…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >