Alkalmazkodás a műanyagok betiltásához
2021-től bizonyos műanyagfajták betiltásra kerülnek az Európai Unióban – így hazánkban is. A tiltólistára kerülő műanyagok között számos olyan típus és eszköz szerepel, amit a vendéglátásban is rendszeresen használnak (szívószál, tányér, evőeszköz, polisztirolból készült elviteles eszközök).
Hogyan érinti ez a vendéglátó szektort? Milyen alternatívák léteznek az egyszer használatos műanyag eszközök kiváltására? Megoldást jelentenek-e a biológiailag lebomló műanyagok? A környezetbarát vendéglátás népszerűsítésével, a vendéglátóhelyek fenntarthatóvá tételével foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány meghívott szakértők – hulladékgazdálkodási szakember, jogász, betétdíjas rendszert működtető szervezetek és csomagolóanyag-forgalmazó cégek – segítségével keresi választ a fenti kérdésekre ősszel induló online elérhető beszélgetéssorozatában. Az eseményről részletes információkat az alapítvány weboldalán és közösségimédia-felületein találhatnak az érdeklődők. //
Kapcsolódó cikkeink
Corvinus-kutatás: Nők vezetik a fenntarthatóbb gazdaságokat
Jobban optimalizálják az erőforrásokat, ökohatékonyabbak a nők által vezetett mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >