Alkalmazkodás a műanyagok betiltásához
2021-től bizonyos műanyagfajták betiltásra kerülnek az Európai Unióban – így hazánkban is. A tiltólistára kerülő műanyagok között számos olyan típus és eszköz szerepel, amit a vendéglátásban is rendszeresen használnak (szívószál, tányér, evőeszköz, polisztirolból készült elviteles eszközök).
Hogyan érinti ez a vendéglátó szektort? Milyen alternatívák léteznek az egyszer használatos műanyag eszközök kiváltására? Megoldást jelentenek-e a biológiailag lebomló műanyagok? A környezetbarát vendéglátás népszerűsítésével, a vendéglátóhelyek fenntarthatóvá tételével foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány meghívott szakértők – hulladékgazdálkodási szakember, jogász, betétdíjas rendszert működtető szervezetek és csomagolóanyag-forgalmazó cégek – segítségével keresi választ a fenti kérdésekre ősszel induló online elérhető beszélgetéssorozatában. Az eseményről részletes információkat az alapítvány weboldalán és közösségimédia-felületein találhatnak az érdeklődők. //
Kapcsolódó cikkeink
K&H: a szén-dioxid-kibocsátás magától nem csökken
Fenntarthatósági stratégia és konkrét karbonlábnyom-csökkentési tervek híján a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >Agrárminiszter: a fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben
A fenntartható mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kiemelkedő szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben,…
Tovább olvasom >Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >