Alkalmazkodás a műanyagok betiltásához
2021-től bizonyos műanyagfajták betiltásra kerülnek az Európai Unióban – így hazánkban is. A tiltólistára kerülő műanyagok között számos olyan típus és eszköz szerepel, amit a vendéglátásban is rendszeresen használnak (szívószál, tányér, evőeszköz, polisztirolból készült elviteles eszközök).
Hogyan érinti ez a vendéglátó szektort? Milyen alternatívák léteznek az egyszer használatos műanyag eszközök kiváltására? Megoldást jelentenek-e a biológiailag lebomló műanyagok? A környezetbarát vendéglátás népszerűsítésével, a vendéglátóhelyek fenntarthatóvá tételével foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány meghívott szakértők – hulladékgazdálkodási szakember, jogász, betétdíjas rendszert működtető szervezetek és csomagolóanyag-forgalmazó cégek – segítségével keresi választ a fenti kérdésekre ősszel induló online elérhető beszélgetéssorozatában. Az eseményről részletes információkat az alapítvány weboldalán és közösségimédia-felületein találhatnak az érdeklődők. //
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >Start-uppal együttműködve kínál fenntarthatóbb kávét a német Kaufland
A Cotierra nevű startuppal együttműködésben törekszik a Kaufland arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >