Albapark étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 27. 08:00

Ha nem is a legelső a nagy alapterületű, nyugat-európai minta alapján az ételeket szigetpultokon kínáló sztráda-éttermek közül a székesfehérvári Albapark, de úgy tűnik, mindenképpen a legbiztosabb alapokra épülő, hiszen vendégei nemcsak az M7-es autópályán közlekedők közül kerülnek ki, hanem délben a szomszéd Alba Ipari Parkban dolgozók közül is. Utóbbiaknak menüt is kínálnak „hazai ízekkel”, de az a la carte választék is a magyar konyhára épül – az Albapark étlapja akármelyik kockásabroszos vendéglőnek büszkeségére válna. Felesleges is lenne itt világkonyhát vezetni: a tulajdonosok szerint a betérők túlnyomó többsége magyar.

Albapark étterem, Székesfehérvár

Albapark étterem, Székesfehérvár

Az 1600 négyzetméteren a vendégek külön pultoknál válogathatnak a levesek, készételek, saláták, desszertek és italok között, a grillpultnál indukciós lapon sütik a vendég által kiválasztott pácolt húst. Az üzlet a reggeliztetésre is berendezkedett, fél hétkor nyitnak, helyben készített péksüteményeket, tojásételeket és szűk melegétel-választékot is kínálnak a nagy látványkonyha fél tizenkettes nyitásáig. Egyszerű, mégis ritkán látott szolgáltatás az utak mentén, hogy kérés alapján bármilyen szendvicset összeállítanak az utazónak. A kávék és a számos palackos ital mellett frissen facsart narancslé és csapolt sör is része az italválasztéknak.
Albapark Étterem, M7-es autópálya „60-as” – fehérvári – pihenő
Konyhafőnök: Rinhoffer Károlyné • Tervező: Formative Rt.

Kapcsolódó cikkeink