Alacsonyabb rezsit és környezetbarát kontextust ígér az ausztrálok találmánya baromfitenyésztők részére

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 08. 09. 11:50

Egy új, hibrid geotermikus és napenergia-rendszer drámai módon csökkentheti a károsanyag-kibocsátást és az energiaköltségeket számos ausztrál baromfitelepen – tudjuk meg Melbourne-i Egyetem friss közleményéből.

Már idén spórolhatnak vele

Az egyetem két geotermikus energiával foglalkozó céggel, a Ground Source Systems-szel és a Fourth Element Energyvel fogott össze, hogy létrehozzanak egy napenergiával működő fűtési, szellőztető és légkondicionáló rendszert (HVAC) kifejezetten a baromfiipar igényeihez mérten.

A jelentős állami támogatással létrejövő projekt remek példa arra, hogyan lehet összehangolni az istállók energiaigényét a helyszíni, megújuló energiatermeléssel, olyan gazdasági és környezetvédelmi előnyöket mutatva a gazdálkodók számára, ami a szélesebb körben történő bevezetés előtt is megnyitja az utat.

Az első, teljes mértékben fenntartható HVAC-rendszert a New South Wales-i tanyán, a yanderrai Bargón tervezik felépíteni még az idei évben. Jó hír, hogy további 827 ausztrál baromfifarm alkalmas arra, hogy a rendszer náluk is bevezetésre kerüljön.

The Poultry Site

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek