Alacsonyabb rezsit és környezetbarát kontextust ígér az ausztrálok találmánya baromfitenyésztők részére
Egy új, hibrid geotermikus és napenergia-rendszer drámai módon csökkentheti a károsanyag-kibocsátást és az energiaköltségeket számos ausztrál baromfitelepen – tudjuk meg Melbourne-i Egyetem friss közleményéből.
Az egyetem két geotermikus energiával foglalkozó céggel, a Ground Source Systems-szel és a Fourth Element Energyvel fogott össze, hogy létrehozzanak egy napenergiával működő fűtési, szellőztető és légkondicionáló rendszert (HVAC) kifejezetten a baromfiipar igényeihez mérten.
A jelentős állami támogatással létrejövő projekt remek példa arra, hogyan lehet összehangolni az istállók energiaigényét a helyszíni, megújuló energiatermeléssel, olyan gazdasági és környezetvédelmi előnyöket mutatva a gazdálkodók számára, ami a szélesebb körben történő bevezetés előtt is megnyitja az utat.
Az első, teljes mértékben fenntartható HVAC-rendszert a New South Wales-i tanyán, a yanderrai Bargón tervezik felépíteni még az idei évben. Jó hír, hogy további 827 ausztrál baromfifarm alkalmas arra, hogy a rendszer náluk is bevezetésre kerüljön.
Kapcsolódó cikkeink
Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >Bekuckózós élmény a novemberi hűvös napokra!
Megérkezett a limitált kiadású Mizo narancsos-csoki ízű tejital! Nincs is melengetőbb…
Tovább olvasom >Unicum, Unicum Szilva, Unicum Barista díszdobozban
Unicum/Unicum Szilva/Unicum Barista 0,7 l díszdobozban 2 minitermékkel Unicum/Unicum Szilva/Unicum…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >