Akarsz sajtbajuszt?
Először furcsán nézhettek a sajtról leginkább a pizzára asszociáló amerikaiak a sajtteára! Amíg a Sanghaiban kitalált, majd a többi kínai nagyvárost is meghódító divatital extrém ázsiai ötletnek számított, a nagyvilág alig foglalkozott vele, ám miután a kínai Happy Lemon teázólánc üzleteket nyitott New Yorkban és Bostonban, ott is rájöttek az ízére, sőt gyors észak-amerikai terjedése után idén megjelent Európában is.
A sajttea bármilyen fajta teából, tejjel vagy anélkül készíthető jeges ital, amelynek a tetejére sajthabot öntenek – olyan állagút kell elképzelni, mint a crème fraiche vagy a kemény cappuccinohab. A receptek szerint a krémsajtot tejjel vagy vízzel hígítják és verik fel habosra. A sós és az édes íz kellemes harmóniát adhat – nem csoda, hogy az ízélményről sokaknak a sós karamella jut eszébe –, bár a vendégeiket nem teaínyencként látó láncokban édestej- vagy sűrített-tej-habbal herélik ki az újítást. Sajtfajta is a teához (vagy az ízléshez) választható, és a termék a kávékkal kapott habok mintájára díszíthető – nekünk legjobban a rózsaszín Himalájasó-hintés ötlete tetszett. Természetesen a sajtteát nem szabad szívószállal inni, az értők szerint a 40-45 fokban megdöntött pohárból kell szürcsölni; a legjobb, ha sajtbajuszunk marad utána. //
Kapcsolódó cikkeink
3000 tonna sajtot exportált tavaly a svájci Lidl
Több mint 3000 tonna sajtot exportált a svájci Lidl 2023-ban,…
Tovább olvasom >Enyhült a prés a sajton
Nyögi még a közelmúlt horrorárait a sajtpiac: hiába normalizálódott az…
Tovább olvasom >Ismét átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >