Akar az év mentes séfje lenni?
A METRO Gasztroakadémia ad otthont Az Év Mentes Séfje 2023 szakácsversenynek, melynek döntőjét – két selejtezőt követően – február 21-én rendezik a vállalat budaörsi gasztronómiai tudásmegosztó központjában. A Csak a Mentes magazin által szervezett megmérettetésre az amatőr kategóriában 2023. január 31-ig, a profi szakácsokéban február 3-ig lehet regisztrálni.

A mentes étkezés nem egyenlő a lemondással
Az Év Mentes Séfje megmérettetésen a profi és amatőr kategóriában induló versenyzők adott alapanyagokból készítenek fogásokat, amelyeket professzionális zsűri értékeli. Az idei verseny abban különbözik a korábbiaktól, hogy az eddig online rendezett selejtezők – saját receptek felhasználásával – is élesben folynak.
Az egyedülálló kezdeményezést 2018-ban az az igény hívta életre, hogy a magas gasztronómiai igényességgel készített cukor-, laktóz-, tojás-, és gluténmentes ételek egyenrangú elbírálásban részesüljenek; a veganizmus elvárása a fair play jegyében került a kiírásba, hiszen nem lehet a húsos és a húsmentes fogásokat egy kalap alá venni az értékeléskor.
„Szeretnénk, ha mind többen lennének tisztában azzal, hogy a mentes étkezés – bár jellemzően kényszerűen kerül bevezetésre – nem egyenlő a lemondással, sőt, új gasztronómiai lehetőségek egész tárháza nyílik meg a mentes étrendet folytatók előtt. Az Év Mentes Séfje évről-évre a gasztronómiai kreativitás ünnepe profi és amatőr kategóriában egyaránt.” – mutatott rá Herczeg Andrea, a szervező Csak a Mentes főszerkesztője.
A kiválóan felszerelt METRO Gasztroakadémia tankonyhája ideális helyszínt kínál a program lebonyolítása számára. A nagyvállalat szívesen áll be a speciális étrendekkel foglalkozó, jövőbe mutató kezdeményezések mögé; az Év Mentes Séfje versenyt a helyszínen kívül a vendéglátóipar számára fejlesztett, magas minőségű alapanyagokkal és eszközökkel, valamint zsűritag delegálásával és díj felajánlásával is támogatja.
A mentes étrendet követők speciális igényeik miatt ugyan kiszorulnak számos étterem vendégköréből, ám egyre inkább érzékelhető a tendencia, hogy a mentes alternatívát is kínáló vendéglátóhelyek üzletileg fenntarthatóbbak, és új vendégekre tesznek szert. Az Év Mentes Séfje elismerés ezért különleges rangot jelent, mely az étterem jövőbe mutató ambícióiról is tanúskodik!
A győztesek díja – a dicsőség mellett persze – sok értékes ajándék.
Kapcsolódó cikkeink
A kígyó éve – Gasztronómiai várakozások
Rejtett lehetőségeket, nagy átalakulásokat, bölcs alkalmazkodást ígér a kínai asztrológia…
Tovább olvasom >Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >