Akadálymentesített és autizmusbarát üzletkoncepciót tesztel a portugál Continente

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 12. 09:07

A portugál Continente szupermarketlánc olyan üzletkoncepciót tesztel, amelynek célja javítani a fogyatékkal, különösen az autista spektrumzavarral élők vásárlási élményét.

A Continente Modelo Leça do Balio Matosinhosban található üzlete oly módon kerül átalakításra, hogy a fogyatékkal élők, különösen az autista spektrumon lévők önállóan és nagyobb nyugalomban vásárolhassanak.

Az üzletben ezt támogatják többek között a hangtompítók felnőttek és gyermekek számára; az érzékszerveket segítő (szenzoros) növények a bejáratnál; egy kényelmi szoba; átalakított pénztárgépek; speciális bevásárlókocsik; és a vásárlástámogatás.

Az üzlet személyzete az autizmus spektrumról szóló képzésben is részesült, hogy a vásárlókat személyre szabottabb és empatikusabb módon tudják kiszolgálni.

A kezdeményezés a Sonae csoporthoz tartozó MC, a Continente anyavállalatának sokszínűség, méltányosság és befogadás (DEI) stratégiájának része, amely öt dimenzióval foglalkozik, beleértve a fogyatékosságot is, és amelynek célja az egyre inkább befogadó kultúra előmozdítása.

2022-ben az olasz regionális szövetkezet, az Unicoop Firenze nyitott hasonlóan autizmusbarát koncepció szerint kialakított üzletet, a Coop.Fi szupermarketet Firenzében.

ESM

Kapcsolódó cikkeink