Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 25. 11:07

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten, melyben először mintegy 2 milliárd forintos beruházással műanyagfeldolgozó-üzem épül – jelentette be Ferenczi Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kedden, a Csongrád megyei községben.

buza2

Az önkormányzat azért döntött a 6 hektáros ipari park kialakításáról, hogy hosszú távú munkalehetőséget biztosítson a helyben lakóknak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a településen élők ne kényszerüljenek a község elhagyására – mondta a polgármester a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.
A községtől délre fekvő területen az önkormányzat hűtőház és mérlegház kialakítását tervezi, ezzel segítve a helyi gazdák terményeinek piacra jutását, a hosszú távú elképzelések között pedig egy csomagolóüzem és egy 10 ezer tonna tárolókapacitású gabonatároló létrehozására is szerepel – közölte Ferenczi Ferenc.
Pitrik Csaba, a szegedi Földgép Trans Kft. képviselője elmondta, a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás eddig főként az építőipar területén működött, de tevékenységi körét a műanyag-feldolgozással bővíti.
A cég a tiszaszigeti ipari parkban jövő júniustól ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít, amely fűtési és elektromos rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiákra épül. Az üzemcsarnokban 2018 őszétől műszaki műanyagokat és élelmiszer-ipari csomagolóanyagokat gyártanak majd – tudatta a szakember.
Az üzemcsarnok építése 30 embernek ad majd munkát, az alkalmazotti létszám a teljes működési kapacitást kihasználva pedig 55 főre emelkedhet – közölte Pitrik Csaba.
A beruházás tervezett költsége 2 milliárd forint, ehhez a vállalkozás pályázik uniós és állami támogatásra, de a cégcsoport tőkeereje enélkül is lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását – mondta a szakember. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink