A Waberer's növelte árbevételét

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 30. 11:14

A Waberer's International Zrt. árbevétele 6,4 százalékkal 276,4 millió euróra nőtt 2016 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest – közölte a közúti fuvarozó vállalat kedden az MTI-vel.

waberer

A közlemény szerint a Waberer's kamionjai 2016 első fél évében 1 millió 121 ezer fuvarmegbízást teljesítettek, ami több mint 30 százalékkal haladja meg a cég egy évvel korábbi teljesítményét.
A vállalat saját tulajdonú, 3500 egységből álló flottájának futásteljesítménye a vizsgált időszakban 222 millió kilométer volt, csaknem 9 millió kilométerrel több, mint 2015 első fél évében.
Arról is beszámoltak, hogy a társaság az év első felében 10 százalékkal növelte a gépjárművezetői állományt az előző év azonos időszakához képest, továbbá az egész Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer's a gépjárművezetői jövedelmek 15 százalékos növelésével reagált.
Hozzátették, hogy új gépjárművek beszerzésével a társaság megőrizte a vontatópark kétévesnél fiatalabb átlagéletkorát. A közleményben emlékeztetnek, hogy a Mid Europa Partners (MEP) magántőke-befektetési alap 2016 júliusában 97,1 százalékra növelte részesedését a vállalatban, miután megvásárolta Wáberer György alapító-vezérigazgató részvényeit.
A Waberer's International Zrt. szolgáltatásai kiterjednek a logisztika valamennyi területére a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán keresztül a járműjavításig. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.
A Waberer's korábbi közlése szerint a társaság tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót, 12,1 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink