A Tesco beveti a füstgépeket londoni áruházaiban a betörések ellen

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 17. 09:55

A Tesco néhány londoni üzletében füstgépeket helyezett el, hogy megakadályozza az éjszakai betöréseket és az esetleges lopásokat. Ezek a speciális eszközök a mozgásérzékelők aktiválódásakor sűrű ködöt bocsátanak ki, jelentősen korlátozva ezzel a látási viszonyokat és nehezítve meg a tolvajok dolgát. A The Guardian szerint a füstgépeket körülbelül 120 centiméter magasságban helyezték el azon üzletekben, amelyeket magas kockázatúnak ítéltek meg a nyitvatartási időn kívüli betörések szempontjából.

A füstgép az új trükk a betörők ellen

A füstgépek használata egyre elterjedtebb a magas értékű termékek védelmében, mint például bankokban és ékszerboltokban. Ezek a készülékek egy speciális folyadékból állítanak elő ködöt, ami akár több órán át is képes fenntartani a sűrű ködöt az adott helyiségben. A Tesco esetében a köd minimum húsz percig marad meg, ami elegendő időt biztosíthat a rendőrség érkezéséhez. A füstgépek CCTV-kamerával is felszereltek, így a biztonsági személyzet követni tudja az eseményeket.

Az Egyesült Királyságban egyre növekvő aggodalomra ad okot a bolti lopások és a kiskereskedelmi dolgozók elleni erőszakos cselekmények száma. Egy februári adat szerint naponta 1300 erőszakos eseményt regisztrálnak, ami rávilágít a kiskereskedelmi szektorban dolgozók biztonságának fontosságára. A brit kormány tervei között szerepel, hogy Angliában és Walesben szigorúbb büntetéseket vezessenek be a bolti tolvajokkal szemben, valamint új bűncselekményként határozzák meg a kiskereskedelmi dolgozók elleni támadásokat.

A Tesco nem tervezi a füstgépek kiterjesztését további áruházakra, és a cég nem kívánt nyilatkozni a technológia további részleteiről. Az intézkedés célja, hogy csökkentse a bűncselekmények számát azon üzletekben, ahol a legnagyobb a veszély. A füstgép költségei és a telepítés bonyolultsága ellenére a Tesco számára ez egy hatékony módszer lehet a vagyonvédelemre, amely támogatja az üzleti biztonságot és csökkenti a lopásokból adódó veszteségeket.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink