A termőföldtől az asztalig ellenőrzik az élelmiszereket
Új hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzi e hónap közepétől a magyar élelmiszereket a termőföldtől az asztalig – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A hatóságot a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) és a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) összevonásával hozták létre.
Az új szervezet célja, hogy a Magyarországon forgalomban lévő, illetve forgalomba kerülő élelmiszereket a kockázatelemzésen alapuló élelmiszerlánc-szemléletű vizsgálatokkal ellenőrizze, valamint az előállítókat és a forgalmazókat felügyelje.
A miniszter hangsúlyozta: az élelmiszerbiztonság megőrzése, a lakosság minőségi és ellenőrzött élelmiszerekkel való ellátása kiemelt kormányzati cél, nemzetbiztonsági érdek. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyharmad Balatonnak megfelelő öntözővíz-készlet áll rendelkezésre
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt…
Tovább olvasom >A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú eleme
A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >