A termékek végpontok közötti szénlábnyomelemzésére szólít fel a Nomad Foods
A Nomad Foods az európai élelmiszeripar szereplőit és a szabályozókat arra szólította fel, hogy átfogóbb megközelítést alkalmazzanak a termékéletciklus-elemző (LCA) tanulmányokban, kitérve azokban az élelmiszer-pazarlás hatásaira, és ezzel fokozva az átláthatóságot a fogyasztók felé, valamint megalapozva a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé ható lépéseket. A felhívást a Nomad Foods a 2021. évre vonatkozó, immár ötödik fenntarthatósági jelentése megjelenését követően tette.
A vállalatcsoport nemrégiben 22 népszerű terméke esetében rendelte meg a PRé Sustainability vállalat LCA-tanulmányát.
A cég 2021-ben került fel először a Dow Jones Sustainability Europe Indexre az európai élelmiszeripari vállalatok négy legjobban teljesítőjének egyikeként.
Kapcsolódó cikkeink
Az élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt valósult meg Csongrád-Csanád vármegyében
Nemzetközi összefogással valósult meg egy élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt Csongrád-Csanád vármegyében,…
Tovább olvasom >A közelségre és fenntarthatóságra fókuszáló új üzleti modellt vezet be a Crai
Az olasz Crai élelmiszer-kiskereskedelmi lánc új üzleti modellt vezetett be,…
Tovább olvasom >Már Ausztráliában is küzd az élelmiszer-pazarlás ellen a Too Good To Go
Európai és észak-amerikai sikerei után a Too Good To Go…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >