A termékek végpontok közötti szénlábnyomelemzésére szólít fel a Nomad Foods
A Nomad Foods az európai élelmiszeripar szereplőit és a szabályozókat arra szólította fel, hogy átfogóbb megközelítést alkalmazzanak a termékéletciklus-elemző (LCA) tanulmányokban, kitérve azokban az élelmiszer-pazarlás hatásaira, és ezzel fokozva az átláthatóságot a fogyasztók felé, valamint megalapozva a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé ható lépéseket. A felhívást a Nomad Foods a 2021. évre vonatkozó, immár ötödik fenntarthatósági jelentése megjelenését követően tette.
A vállalatcsoport nemrégiben 22 népszerű terméke esetében rendelte meg a PRé Sustainability vállalat LCA-tanulmányát.
A cég 2021-ben került fel először a Dow Jones Sustainability Europe Indexre az európai élelmiszeripari vállalatok négy legjobban teljesítőjének egyikeként.
Kapcsolódó cikkeink
A jövő íze, csomagolása, ritmusa – innovációs térkép 2025-re
Új korszak küszöbén áll az FMCG-piac: a globális gazdasági nyomás…
Tovább olvasom >Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >A brit vásárlók szerint nagyobb figyelmet érdemelne az élelmiszerpazarlás témája
A vásárlók 70%-a úgy véli, hogy a kiskereskedőknek fenntarthatósági (ESG)…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >