A termékek végpontok közötti szénlábnyomelemzésére szólít fel a Nomad Foods
A Nomad Foods az európai élelmiszeripar szereplőit és a szabályozókat arra szólította fel, hogy átfogóbb megközelítést alkalmazzanak a termékéletciklus-elemző (LCA) tanulmányokban, kitérve azokban az élelmiszer-pazarlás hatásaira, és ezzel fokozva az átláthatóságot a fogyasztók felé, valamint megalapozva a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése felé ható lépéseket. A felhívást a Nomad Foods a 2021. évre vonatkozó, immár ötödik fenntarthatósági jelentése megjelenését követően tette.
A vállalatcsoport nemrégiben 22 népszerű terméke esetében rendelte meg a PRé Sustainability vállalat LCA-tanulmányát.
A cég 2021-ben került fel először a Dow Jones Sustainability Europe Indexre az európai élelmiszeripari vállalatok négy legjobban teljesítőjének egyikeként.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható fagylaltot dob piacra az Auchan Portugáliában
Az Auchan Portugália a helyi O Gelado márkával együttműködve az élelmiszer-pazarlásra megoldást…
Tovább olvasom >A brit vásárlók szerint nagyobb figyelmet érdemelne az élelmiszerpazarlás témája
A vásárlók 70%-a úgy véli, hogy a kiskereskedőknek fenntarthatósági (ESG)…
Tovább olvasom >1700 tonna élelmiszert mentett meg a Munch 2024-ben
A Munch legfrissebb Fenntarthatósági Riportja szerint a magyarok 2024-ben több…
Tovább olvasom >További cikkeink
Európa legjobb marketingszakembere: magyar győzelem a rangos nemzetközi versenyen
Bánhegyi Zsófia, a Magyar Marketing Szövetség vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke,…
Tovább olvasom >Zöldséget gyereknapra – meglepő akcióval készül a foodora
Gyümölcs- és zöldség akciót hirdet a foodora gyereknap alkalmából, hogy…
Tovább olvasom >EY: Kulcskérdéssé vált az energiabeszerzés – egyre több cég versenyképességét vetik vissza az ingadozó árak
A cégek többsége aggódik a növekedéshez szükséges energia beszerzése miatt,…
Tovább olvasom >