A Tej Terméktanács számos aktivitást tervez a következő két évben
Az Európai Bizottság döntése alapján 2019-ben hagyományos különleges termék elismerést kapott a Rögös túró, mint hagyományos különleges élelmiszert felvette nyilvántartásába az EU. Ezt a fajta védettséget csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak.
Ezek a termékek csak az elfogadott termékleírásokban meghatározott hagyományos alapanyagokból és/vagy hagyományos eljárás alkalmazásával állíthatók elő. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács 2012-ben indult kezdeményezésének és munkájának nyomán elismerést kapott Rögös túró egy friss és zamatos ízű, kellemesen savanyú, aromás illatú, laza rögökbe összeálló friss sajt. Különlegessége, hogy a régiónkon, a Kárpát-medencén kívül sehol máshol nem készítenek hasonló tejterméket.
Rendkívül megtisztelő az egész magyar tejágazat számára, hogy a hírek szerint a tejföl mellett a Rögös túró is a kötelező elemek között szerepelt a Bocuse d’Or magyarországi döntőjében. Gratulálunk a magyar csapatnak, hogy az előkelő ezüst érmet nyerte el a Bocuse d’Or európai döntőjén és örülünk, hogy a sikerhez a magyar tejágazat is hozzá tudott járulni a zamatos tejföllel és a hagyományos Rögös túróval.
Szintén fontos pillanat a Rögös túró és a Tej Terméktanács életében, hogy a tegnapi napon érkezett hivatalos értesítés szerint 70%-os vissza nem térítendő támogatásban részesül „A hagyományosan sokszínű Rögös túró – élmény az édestől a sósig és a főfogástól a desszertig” című 330 millió Ft összköltségvetésű kétéves programjának végrehajtása. A „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című VP3-3.2.1-21 kódszámú felhívás alapján elnyert pályázatában a Tej Terméktanács számos aktivitást tervez a következő két évben.
Kapcsolódó cikkeink
A Tej Világnapja: a tejágazat ma sikerágazat Magyarországon
Ahhoz, hogy a tejágazat ma sikerágazat legyen Magyarországon, nagyon sok…
Tovább olvasom >Ez történt a Tej Terméktanács Tej Világnapi rendezvényén
A tej pozitív tulajdonságai miatt, valamint, hogy felhívják az emberek…
Tovább olvasom >Ízéért nyert nemzetközi elismerést a magyar rostpótló ital
Superior Taste Awarddal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerték…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elindult a hazai dinnyeszezon
Elindult a hazai dinnyeszezon, az elmúlt néhány évvel ellentétben jó…
Tovább olvasom >Az ügyfélélmény az egyik legfontosabb versenyelőny
Az ügyfélélmény (customer experience, CX) ma már az egyik legfontosabb…
Tovább olvasom >Borús nyárkezdetet jelez Németországnak a DIW konjunktúra-barométere
Nem kecsegteti derűs kilátásokkal a német gazdaságot a második negyedévre…
Tovább olvasom >