A steakérlelés új módja
Nem állítjuk, hogy felbolydult Európa szakácstársadalma, de az interneten többször is foglalkoztak a témával a szaklapok: a dániai Helsingörben, a festői környezetben működő Marienlyst Strandhotel éttermében „feltalálták” a steakek érlelésének új módját. Casper Stuhr Sobczyk, az ország számos csúcséttermét megjárt séf szerint módszere kiküszöböli a hús száraz és nedves érlelésével járó problémákat: hűtőben vajban érleli hetekig a legfinomabb steakeket, majd a használt vajon süti meg a húst.
Mint ismeretes, száraz érlelés esetén egy hónap alatt akár 30 százalékos is lehet a tömegveszteség (ez a modern érlelő szekrényekben is 7-8 százalék), ráadásul a végén le kell vágni a keletkező száraz külső réteget, a nedves érlelés során pedig ugyan jóval kisebb a vízveszteség, de a tejsavbaktériumok enyhén fémes, savanykás ízt adnak a húsnak. Persze a vajas érlelés hasonlít némileg a több száz éves marhafaggyús érlelésre, de azzal ellentétben „biztonságban”, hűtőszekrényben zajlik le a folyamat. //
Kapcsolódó cikkeink
Kulcsfejezet a húsevők nagykönyvében – A nap képe
Egy régi viccben egy asztaltársaság tagjai elmagyarázzák a pincérnek, mennyire…
Tovább olvasom >Steakrecept: Végy egy mosogatógépet… – A nap videója
Szívesen kipróbálod magad a konyhában? Szeretsz kísérletezni az alapanyagokkal? Szuvidolj…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >