A SPAR nemzetközi partnerségi megállapodást jelent be a Whywaste Food Tech céggel
A SPAR bejelentette, hogy nemzetközi partnerséget kötött a Whywaste élelmiszer-technológiai céggel, mivel a kiskereskedő igyekszik fokozni az élelmiszer-hulladék csökkentésére irányuló erőfeszítéseit. A partnerség keretében a SPAR a Whywaste digitális megoldásait fogja használni a mindennapi működés során, hogy csökkentse az élelmiszer-hulladékot a különböző országok üzlethálózatában.

A Whywaste számos megoldást kínál az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos kihívások kezelésére az élelmiszer-kiskereskedelemben
A Ganderrel és a Too Good To Go-val kötött együttműködések után ez a SPAR harmadik olyan partnersége, amelynek célja az élelmiszer-hulladék csökkentésének támogatása.
Tom Rose, a SPAR International nemzetközi műveleti vezetője így nyilatkozott:
„A SPAR Internationalnél mindig új és innovatív módszereket keresünk, hogy kielégítsük ügyfeleink igényeit, ezért ideális számunkra a Whywaste-tel való partnerségünk, amely egy végponttól végpontig tartó digitális megoldást kínál a kiskereskedelmi élelmiszer-hulladék kezelésére. A zöld napirendet támogató technológia egyre inkább a kiskereskedelem állandó részévé válik, és a SPAR International teljes szívvel támogatja ezt a tendenciát.”
A Whywaste számos megoldást kínál az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos kihívások kezelésére az élelmiszer-kiskereskedelemben. Fejlett digitális dátumellenőrző alkalmazása azonosítja és nyomon követi a szavatossági idő lejárta előtt álló termékeket. Segít a kiskereskedőknek az élelmiszerpazarlás megelőzésében azáltal, hogy megfelelő intézkedéseket tesz az áruk értékesítésének biztosítására. A Whywaste megoldásait használó SPAR-üzletek eredményei azt mutatják, hogy az élelmiszerpazarlás akár 40%-kal csökkent.
Kristoffer Hagstedt, a Whywaste társalapítója és vezérigazgatója hozzátette:
„Nagyon izgatottak vagyunk a SPAR International céggel való új partnerség miatt. Úgy gondolom, hogy a SPAR „Better Together” filozófiája határozottan érvényes az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben is, és úgy vélem, hogy a SPAR és a Whywaste együtt valódi hatást gyakorolhat a pazarlás csökkentésére. Ez az, amire szükségünk van az iparág vezetőitől, hogy a helyes irányba vezessenek”.
Az ENSZ jelentései szerint az emberi fogyasztásra termelt élelmiszerek közel egyharmada elvész vagy elpazarolódik, miközben több százmillió ember éhezik. Az ENSZ 12.3. számú fenntartható fejlődési célkitűzése 2030-ig a felére kívánja csökkenteni a globális élelmiszer-pazarlást.
Kapcsolódó cikkeink
Lángostésztával és halas menükkel tarolt a SPAR – ilyen termékinnovációkat díjaztak 2025-ben
Két újabb szakmai díjjal tüntették ki a SPAR-t nemrég. Az…
Tovább olvasom >A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Repül a sült galamb
Mindennapjainkat teszik egyszerűbbé a kényelmi termékek: konyhakészek, mélyfagyasztottak, szárítottak, előfeldolgozottak,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Akciók, árak, alternatívák – promóciós helyzetkép a magyar háztartásokban
Turcsán Tünde, a YouGov ügyvezető igazgatója a Promóciók Napja konferencián…
Tovább olvasom >K&H: hiánypótló iránytűt kapnak a befektetők
Elindult a K&H Értékpapír – befektetői hangulatindex, amely heti rendszerességgel…
Tovább olvasom >Fokhagyma az európai piacokon: Miért nem garantál alacsony árakat a bőséges kínai termés?
Bár Kína idén kiemelkedő fokhagymatermést könyvelhet el, az európai fogyasztók…
Tovább olvasom >