A SPAR nemzetközi partnerségi megállapodást jelent be a Whywaste Food Tech céggel
A SPAR bejelentette, hogy nemzetközi partnerséget kötött a Whywaste élelmiszer-technológiai céggel, mivel a kiskereskedő igyekszik fokozni az élelmiszer-hulladék csökkentésére irányuló erőfeszítéseit. A partnerség keretében a SPAR a Whywaste digitális megoldásait fogja használni a mindennapi működés során, hogy csökkentse az élelmiszer-hulladékot a különböző országok üzlethálózatában.
A Ganderrel és a Too Good To Go-val kötött együttműködések után ez a SPAR harmadik olyan partnersége, amelynek célja az élelmiszer-hulladék csökkentésének támogatása.
Tom Rose, a SPAR International nemzetközi műveleti vezetője így nyilatkozott:
„A SPAR Internationalnél mindig új és innovatív módszereket keresünk, hogy kielégítsük ügyfeleink igényeit, ezért ideális számunkra a Whywaste-tel való partnerségünk, amely egy végponttól végpontig tartó digitális megoldást kínál a kiskereskedelmi élelmiszer-hulladék kezelésére. A zöld napirendet támogató technológia egyre inkább a kiskereskedelem állandó részévé válik, és a SPAR International teljes szívvel támogatja ezt a tendenciát.”
A Whywaste számos megoldást kínál az élelmiszer-hulladékkal kapcsolatos kihívások kezelésére az élelmiszer-kiskereskedelemben. Fejlett digitális dátumellenőrző alkalmazása azonosítja és nyomon követi a szavatossági idő lejárta előtt álló termékeket. Segít a kiskereskedőknek az élelmiszerpazarlás megelőzésében azáltal, hogy megfelelő intézkedéseket tesz az áruk értékesítésének biztosítására. A Whywaste megoldásait használó SPAR-üzletek eredményei azt mutatják, hogy az élelmiszerpazarlás akár 40%-kal csökkent.
Kristoffer Hagstedt, a Whywaste társalapítója és vezérigazgatója hozzátette:
„Nagyon izgatottak vagyunk a SPAR International céggel való új partnerség miatt. Úgy gondolom, hogy a SPAR „Better Together” filozófiája határozottan érvényes az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben is, és úgy vélem, hogy a SPAR és a Whywaste együtt valódi hatást gyakorolhat a pazarlás csökkentésére. Ez az, amire szükségünk van az iparág vezetőitől, hogy a helyes irányba vezessenek”.
Az ENSZ jelentései szerint az emberi fogyasztásra termelt élelmiszerek közel egyharmada elvész vagy elpazarolódik, miközben több százmillió ember éhezik. Az ENSZ 12.3. számú fenntartható fejlődési célkitűzése 2030-ig a felére kívánja csökkenteni a globális élelmiszer-pazarlást.
Kapcsolódó cikkeink
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete
Megállapodott a 2025-ös bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és…
Tovább olvasom >A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Több mint 223 tonna élelmiszerrel segít nehéz sorsú embereknek az idei Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akció
Több mint 26 ezer csomag jut nehéz sorsú emberekhez karácsony…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >