A Shein jelentős áremeléssel készül tőzsdei bevezetésre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 14. 10:11

A kínai divatáru-kiskereskedő, a Shein, ismert alacsony árairól, most jelentős áremelést hajtott végre néhány alaptermékén. Ezzel valószínűleg a tervezett tőzsdei bevezetés előtt kívánja növelni bevételeit. Egy londoni kutatócég szerint a Shein átlagos áremelkedése meghaladta a rivális nagy márkák, mint az H&M és a Zara árnövekedését.

Áremelések különböző piacokon

Bevételt kíván növelni a tőzsdei bevezetés előtt

Az Egyesült Államokban a Shein női ruhák átlagára 28%-kal nőtt, ami jelentős emelkedés a versenytársakhoz képest, ám még mindig kedvezőbb, mint az H&M és Zara átlagárai. A brit weboldalon a ruhák átlagára 15%-kal emelkedett egy év alatt, míg Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban a növekedés mértéke elérte a 36%-ot.

A célok és kihívások

A Shein célja, hogy tőzsdei bevezetése során elérje az 50 milliárd fontos értékelést. Ebben a kontextusban az áremelések stratégiai lépések lehetnek a vállalat részéről, hogy fenntartsák a közelmúltbeli növekedésüket és magasabb árú termékeket is értékesítsenek. GlobalData elemzője szerint a növekedés lassulhat bizonyos piacokon, de új piacokra lépéssel és stratégiai döntésekkel továbbra is fenntartható lehet a bővülés.

A jövő kilátásai

Azonban az áremelések csak korlátolt hatást gyakorolhatnak a bevételnövelésre. Ahhoz, hogy további növekedést érjen el a Shein, több új felhasználót kell vonzania, és ösztönöznie kell őket a gyakoribb vásárlásra. Az áremelések mellett a vállalatnak meg kell találnia a módját annak, hogy fenntartsa a vevők érdeklődését és lojalitását a fokozott verseny és a fogyasztói elvárások változása közepette.

Kapcsolódó cikkeink