A sajátmárka új arca – Levi’s for Target

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 02. 03. 10:59

A Target hipermarket lánc a Levi Strauss & Co. farmer és ruházati céggel együttműködve exkluzív kollekciót bocsát ki, amely több mint 100 otthoni, háziállat, kiegészítő és ruházati terméket tartalmaz.

Levi's for Target kollekció

Február 2-i sajtóközleményében az amerikai kereskedő hangsúlyozta, hogy az új, Levi’s for Target névre keresztelt kollekció a két vállalat évtizedes együttműködéséből származik és fenruár 28-tól lesz kapható.

Partnerségek a túlélésért

A Target már korábban is használt partnerkapcsolatokat és exkluzív termékcsaládokat az eladások ösztönzésére. Ezek már több gazdasági hullámvölgyön átsegítették a Target láncot. A Levi’s for Target kollekció pedig a legújabb, ebben a sajátos sajátmárka vonalban, mikor egy ismert márka készít exkluzív termékcsaládot, egyedi és kizárólagos márkát egyetlen kereskedő számára dedikálva. Az új választékot online videó is népszerűsíti.

Múlt novemberben például a Target partnerséget kötött az Ultával (amerikai kozmetikai márka), amelynek keretében 100 Ulta shop-in-shop-ot terveznek felállítani a Target üzletekben. Tavaly februárban a Target belépett az utazás kategóriába is és elindította az “Open Story” nevű  sajátmárkás poggyászmárkáját. Cat&Jack néven gyermek sajátmárkás termékeit 2016-ban dobta piacra. A lánc rájött, hogy a sajátmárkák és exkluzív termékek hatékony értékesítési ösztönzők és a vásárlók megtartásában is kulcs szerepet játszanak.

Új kategóriák megnyitása

Az Egyesült Államokban 1897 boltot és 44 disztribúciós központot üzemeltető lánc, több mint 350 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világjárvány idején is folyamatosan jól teljesített. A továbbiakban a Levi’s for Target márkával olyan új kategóriákba lépnek be, amelyek a pandémia alatt növekedtek. Ilyenek például a lakberendezés és a kisállat termékek, amik a maradjotthon intézkedések meghosszabbítása miatt továbbra is népszerűek lesznek. A Target még az utóbbi idők kiszámíthatatlan körülményei között is nőtt és virágzott, ami előnyös partnerré teszi. A harmadik negyedévében a Target digitális eladásai 155%-kal, a hagyományos eladások pedig 21,3%-kal növekedtek.

Target a pandémiában

Gyártói oldalról is kedvező

A Levi’s és a Target közötti partnerség arra is jó példa, hogy a márka megerősítse kapcsolatát egy hipermarket típusú kiskereskedővel, mivel a hagyományos ruházati boltokban, az áruházakban és a bevásárlóközpontokban a forgalom a távolságtartó intézkedések miatt folyamatosan csökken.

Levi's

Kapcsolódó cikkeink