A rovaralapú hozzávalókat gyártó Ynsect Észak-Amerikában terjeszkedik

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 15. 09:37

Rovaralapú hozzávalókat gyártó üzemeket létesít a francia Ynsect az Egyesült Államokban és Mexikóban, és ezzel egyidejűleg megnyitja a világ legnagyobb rovarfarmját.

Az Ynsect olyan lisztférgeket tenyészt, amelyekből fehérjéket állítanak elő az akvakultúra, az állattenyésztés, a kisállateledel- és műtrágya-, valamint a humán élelmiszergyártás számára.

Az Ardent Mills malomipari vállalattal aláírt megállapodás értelmében a cég 2023 végéig gyárat épít az Ardent Mills Közép-Nyugaton működő valamely, a későbbiekben meghatározásra kerülő telephelye szomszédságába.

A két új telephely költsége egyenként meghaladja majd a 100 millió eurót, és a rovaralapú hozzávalók termelési volumene eléri majd az évi mintegy 200.000 tonnát – mondta Antoine Hubert, az Ynsect vezérigazgatója a Reutersnek.

A ConAgra Foods, a Cargill Inc. és a CHS Inc. közös vállalkozása, az Ardent Mills malomipari melléktermékeket szállítana a rovarok táplálására.

Mexikóban az Ynsect a Corporativo Kosmos-szal működik együtt – az ottani gyár Mexikóváros közelében lenne, és az amerikai piacra exportálna.

A vállalat emellett mintegy tíz további üzletről tárgyal Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában, melyekből jövőre további megállapodások születhetnek.

ESM

Kapcsolódó cikkeink