A Raben Group új beruházása Szczecinben

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 10. 10:07

Szczecinben 2013. szeptember 6-án került sor a Raben Polska és a Fresh Logistics Pomorska 71/73 alatt található új logisztikai központjának a hivatalos megnyitójára.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A beruházás költsége meghaladta a 2.570.000 eurót. A vállalat kb. 50 munkahelyet teremtett, és 70 alvállalkozót foglalkoztat majd.

Az új komplexum jellemzői:

  • 715 m2-es háromszintes irodaépület

  • 3 885 m2-es raktár és átrakodási terminál

  • több mint 7 000 m2-es utak, tehergépkocsi parkolók és kirakodási rámpák

  • közel 2 000 m2-es betonozott közlekedő utak a kikötő előtti átrakodási terminálban

  • az autósok számára több mint 1 000 m2 parkoló és gyalogos közlekedő

A Raben Group 1999.-ben nyitotta az első depóját Szczecinben. A mostani telephelyén nemzetközi- és belföldi szállítmányozási szolgáltatást kínál, mind a teljes kamionnyi mind a gyűjtő szállítás területén, továbbá a +2°C és +6°C közötti tárolási hőmérsékletet igénylő friss áruk számára. Megoldással rendelkezik a szerződéses logisztika és a tengeri szállítmányozás során a konténer be- és kirakodásra is.

A Raben Group tíz európai országban van jelen, a szállítmányozási- és logisztikai szolgáltatások széles spektrumát kínálva. Szczecin Lengyelország logisztikai térképén fontos helyet foglal el. Vonzó helyszín, tengeri- és folyó kapcsolata és a földrajzi elhelyezkedése lehetővé teszi a szállítmány könnyű fuvarozását a nyugati szomszédos országokba,”- jegyezte meg a Raben Group vezérigazgatója, Ewald Raben.

Nagyon örülök, hogy a városunkra esett a választás, mint a Raben Group logisztikai központjának a székhelye. Szczecin kitűnő közlekedési kapcsolatban van a szomszédos országok fővárosaival, és egy remekül felkészített csapattal rendelkezünk. Meg vagyok arról győződve, hogy ez a döntés, mind a vállalatra, mind a városunkra nézve hamarosan kézzelfogható hatással lesz. Szívből gratulálok a Raben Group vezetőségének és sok sikert kívánok nekik,” – összegezte Piotr Krzystek Szczecin városának polgármestere.

Kapcsolódó cikkeink