A Quelle végnapjai: rekordnagyságú végkiárúsítás

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 02. 00:00

Megpecsételődött Németország és egyben Európa egyik legtekintélyesebb áruházláncának, a Quellének a sorsa, vasárnap megkezdődött a végkiárusítás a 82 éves múltra visszatekintő és mindenekelőtt katalógusáról híres csomagküldő vállalatnál.

 A Quelle németországi áruházai minden megmaradt raktári készletet értékesítenek, a hírek szerint igen kedvezményes áron mintegy 18 millió tétel vár a vásárlókra. Ekkora végkiárúsítást még nem látott Németország. A raktárak kiürülése után több mint 4000 alkalmazott kerül az utcára.
Az érdeklődés máris hatalmas, az olcsó áruk után vadászók az internetes rendelésekkor rövid időre meg is bénították a Quelle honlapját (www.quelle.de)
A Der Spiegel hírmagazin szerint a Quelle 17 külföldi leányvállalatánál – köztük a magyarországinál – versenyfutás kezdődött az idővel. A hamburgi hetilap arról írt, hogy a leányvállalatok többsége túlnyomóan a lipcsei Quelle-részlegtől kapta az árut,  ellátásuk mind nagyobb nehézségekbe ütközik. A legnagyobb forgalmú, az ausztriai leányvállalatnál a Quelle már csak 40 százalékban tud eleget tenni a megrendeléseknek. A megoldást egy új vevő jelentheti, az ugyancsak német Klingel csomagküldő áruház állítólag érdeklődik az ausztriai kirendeltségek iránt, de szóba jöhet a hamburgi Otto konszern is.
A csődbiztos korábban a Quelle forgalmának fokozatos visszaesésével, a vásárlók bizalmának elvesztésével, a megrendelések elmaradásával, és a csomagküldő szolgálat növekvő veszteségeivel indokolta a németországi Quelle felszámolását. Megmentése érdekében több potenciális beruházóval is próbálkoztak, végül azonban valamennyi érdeklődő visszalépett – írja az MTI-Eco.
Kapcsolódó cikkeink